DPS Budva: Carević smatrao da ne treba da oda poštu borcima i žrtvama najveće frontalne bitke vođene u Crnoj Gori

Na obilježavanju bitke iz Drugog svjetskog rata u Poborima nije bio prisutan niko od čelnika iz Opštine Budva. Naime, predsjednik ove opštine i njegovi saradnici smatrali su da ne treba da odaju poštu borcima koji su zaustavili šest hiljada italijanskih vojnika i time spriječili zarobljeništvo ovog kraja?!

Predsjednik Opštine Budva, Marko Carević i čelnici lokalne samouprave, ovim činom pokazali su da za njih bitka na brdu Paštrovnica u Poborima, koja je bila najveća frontalna bitka vođena u Crnoj Gori, ne predstavlja apsolutno ništa! Za Carevića, „predsjednika svih građana Budve“, taj herojski čin očigledno ne postoji, i nije smatrao da su žrtve dostojne pomena.

Sramota, predsjedniče Careviću, i za Vas i za Vaše saradnike. Ovakvim odnosom pokazali ste da nemate poštovanja ni prema palim borcima ni prema njihovim potomcima. Svoje jeftino kalkulantsvo  demonstrirali ste i kada se nijeste pojavili na svečanoj sjednici Skupštine opštine Budva 22. novembra pokušavajući da na taj način prikupite još koji jeftin politički poen. Vjerovatno da se otvarao neki kružni tok, na čijim izradama Vaša privatna firma uzima milione, tu bi Vam bilo mjesto. Ne iznenađuje nas bahatost i primitivni populizam odlazeće vlasti. Svakim svojim činom pokazuju da nijesu dostojni a ni dorasli da vode Budvu.

I ovim putem u ime Demokratske partije socijalista odajemo počast palim borcima koji nijesu marili za svoje živote ne bi li sačuvali živote ostalih i svoju teritoriju. Slava im.

Opštinski odbor DPS Budva    

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član