DPS Bijelo Polje: Nedopustivo da bilo ko nad pripadnicima policije vrši diskriminaciju po nacionalnoj osnovi

Povodom objelodanjenih dokumenata u kojima se jasno vidi da određena grupa pripadnika policije u Bijelom Polju ukazuje da su zbog svoje nacionalne pripadnosti ugrožavani i ponižavani od strane menadžmenta, Demokratska partija socijalista od nadležnih organa traži hitno preispitivanje odgovornosti. 

Svaki vid diskriminacije na osnovu nacionalne pripadnosti, bilo da je vršen na poslu ili u nekoj drugoj društvenoj sferi života, nedopustiv je i sraman. Tako nešto nije su skladu sa principima demokratske, građanske i sekularne države, poštovanju ljudskih i manjinskih prava, uvažavanju nacionalnih i vjerskih osjećanja. Stoga zahtijevamo od ministra Ministarstva unutrašnjih poslova Filipa Adžića i direktora Uprave policije Zorana Brđanina da u domenu svojih nadležnosti učine sve kako bi se u konkretnom slučaju zaštitila prava zaposlenih, koji su samo žrtve povampirenog nacionalizma koji je od 30. avgusta 2020. godine doživio svoju reinkarnaciju i čije recidive i nakon pada Krivokapićeve vlade nažalost ćemo osjećati još dugo. 

Crna Gora koju su nam ostavili naši preci, koju smo stvarali svih ovih 30 godina i za koju se danas borimo, nikad ne smije biti ništa drugo do dom svih njenih građana.

Opštinski odbor DPS Bijelo Polje

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član