DPS Berane: Sramna i nedopustiva podmetanja od strane lokalne vlasti da stojimo iza šovinističkog grafita

Demokratska partija socijalista baštini i afirmiše multinacionalni i multivjerski ambijent u Crnoj Gori, a samim tim i u Beranama. To su i naša programska opredjeljenja koja ćemo nastaviti da razvijamo i nakon uspješnog 9. Kongresa naše partije.

Nedopustiva su podmetanja od strane beranske lokalne vlasti na račun Demokratske partije socijalista u vezi sa šovinističkim grafitima u naselju Dolac, koji ovih dana, s razlogom, izazivaju pažnju javnosti. Osuđivali smo, osuđujemo i osuđivaćemo svaki šovinizam, međunacionalnu i međuvjersku mržnju, jer znamo da su oni uzrokovali velike sukobe, i ljudske žrtve, na našim prostorima.

Podsjećamo aktuelno beransko rukovodstvo da su ovi sramni šovinistički grafiti nastali još prije nekoliko godina, te da smo mi i tada najoštrije osudili ovaj primitivizam. Beranska vlast se tada proglsila nenadležnom na naše odborničko pitanje, pa nas čudi njihova naknadna i zakašnjela zabrinutost. Postavlja se jasno pitanje šta ih je, nakon dvije godine, natjeralo da prekreče ove sramne rukopise i da li je to samo zbog pritiska savjesne i odgovorne javnosti ili je u pitanju nešto drugo? No, bilo šta da je u pitanju, Demokratska partija socijalista će nastaviti da biva dobar čuvar multietničnosti i suživota u Beranama kao temeljnih vrijednosti crnogorskog evropskog društva.

Vjerujemo da će kod naših građana sve više jačati svijest o tome da su naše različitosti ujedno i naše bogatstvo, te da ta različitost ne smije biti uzrok mržnje, sukoba i podjela. To bogatstvo nas motiviše da jačamo građansku, multinacionalnu i multivjersku Crnu Goru i takvo Berane u njoj. Naša partija nikada neće odustati od ovih principa!

Opštinski odbor DPS Berane

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član