DPS Berane: Diskriminatorski odnos Vlade prema sjeveru Crne Gore, sredstva namijenjena Beranama ponižavajuća

Aktuelna Vlada ima bezobzirni odnos prema sjeveru Crne Gore. Upravo to dokazuje i ponižavajući položaj opštine Berane, kojoj je u budžetu dodijeljeno čak 10 miliona eura manje u odnosu na 2019. godinu.

Sad se vidi koliko je neosnovana bila primjedba lokalne vlasti u Beranama, da je prošla Vlada imala „maćehinski odnos“ prema našoj opštini. S obzirom na to da lokalnu vlast čine DF-SNP-Demokrate, ne iznenađuje činjenica da je istina nešto sasvim drugo. Jer ta “maćehinska Vlada” na čelu sa DPS je samo u 2019. godini u Berane uložila oko 13 miliona eura, dok je aktuelna Vlada kroz Kapitalni budžet za ovu godinu našoj opštini opredijelila svega 3,5 miliona eura.

Postavlja se pitanje koja se Vlada prema Beranama zaista ophodi maćehinski?

Ova ponižavajuća cifra koju su izdvojili za naš grad nije ništa drugo do personifikacija plana razvoja Berana od strane aktuelne vlasti, te ignorisanje faktičkog problema da je naš grad ujedno i grad u kojem se nezaposlenost u ovoj godini kreće oko 50%. To Berane čini jednom od opština sa najvećom stopom nezaposlenosti u Crnoj Gori.

Dok ministar Spajić, pripremajući teren za izlazak na izbore plasira populističke i demagoške priče koje se svode na puko politikanstvo, sa druge strane iskazuje nebrigu za rješavanje pitanja siromaštva i dnevnih izazova sa kojima se suočavaju naši sugrađani.

Očigledno je da je Spajićevim planom naša opština zanemarena, a kako i ne bi kada ovdje ni lokalna vlast ne funkcioniše. Katastrofalno stanje odnosa među strankama koje čine vladajuću većinu,  nanosi nemjerljivu štetu Beranama. Nažalost, dok ovakvu vlast na staklenim nogama održava samo i isključivo animozitet prema DPS-u, građanke i građani Berana puka su kolateralna šteta. Berane zaslužuje novu vlast, odgovornu i sposobnu, prije svega okrenutu problemima svojih sugrađana i rješavanju izazova sa kojima se naš grad suočava.

Opštinski odbor DPS Berane

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član