DPS: Bečić da se vrati u realnost

Demokratska partija socijalista Crne Gore izražava zadovoljstvo zbog povratka Alekse Bečića i Dritana Abazovića  u Parlament jer, između ostalog, smatramo da je to jedino realno polje političkog nadmetanja.

Pored toga što se opozicioni bojkot pokazao kao besmislen, nečastan i nemoralan čin kojim su poslanici besramno trošili nezarađeni novac, smatramo da su dugim odsustvom iz institucija pojedinci postali potpuno odvojeni od realnosti.

To se upravo desio  poslaniku Aleksi Bečiću, koji je danas u izjavi koju je dao u Briselu, pokazao da razmišlja u nekim kategorijama koje se dosta razlikuju  od stvarnosti. Poslanik Bečić je očito zaboravio da je njegov politički subjekt,  doživio dva izborna debakla za mjesec dana, da ih u gradovima gdje participiraju u vlasti, upravo njihovi koalicioni partneri prozivaju za nerad i korupciju… Zaboravio je poslanik Bečić i odakle je krenuo, i gdje je bio, i kuda je pošao. Vjerujemo da se poslanik Bečić zanio kada je pun entuzijazma izrazio želju da bude predvodnik Vlade, koja će, kako on reče, “ uvesti Crnu Goru u EU”?! Ova izjava djeluje farsično  kada se posmatra u kontekstu gubitničke pozicije koju ovaj političar i njegova koalicija zauzimaju na političkoj sceni. Vjerujemo da entuzijazma i želje kod Bečića ne fali, ali prvo mora jedan uslov da zadovolji: da pobijedi na izborima. 

Da vratimo poslanika Bečića u realnost: Demokratska partija socijalista je pobjednik na ovim, kao i na svim prethodnim izborima. Za vrijeme vlasti  DPS  i naših koalicionih partnera Crne Gora je postala članica NATO saveza i na putu pridruživanja EU otvorila i privremeno zatvorila najveći broj poglavlja od svih zemalja u regionu. Politika koju je  trasirala DPS i njen predsjednik Milo Đukanović, zaslužna je za ovakvu spoljno političku orijentaciju naše države. Da su se, kojim slučajem, Bečić i njegovi politički saborci pitali, Crna Gora bila na nekom sasvim drugačijem putu, vjekovima daleko od Evrope i evropskih vrijednosti. 

Dakle, otvoreni smo za politički dijalog u Parlamentu, i formiranje radnih tijela koja bi raspravljala na temu svih pitanja koja mogu biti u fokusu crnogorskog društva. I DPS, kao i evropski zvaničnici, iskazuje zadovoljstvo što su se i Bečić i Abazović uvjerili da je bojkot bio promašaj i da je njihovim poslanicima mjesto u institucijama. Ipak, nadamo se da će ovakvi nerealni ispadi učesnika dijaloga, poput ovoga koji je načinio Aleksa Bečić, biti sporadični incidenti, koji neće narušiti  jednu dobru namjeru da se demokratski razgovara o svim pitanjima važnim za našu državu i naše društvo. 

Demokratska partija socijalista Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član