DPS Bar: Kvalitet novog saziva Opštinskog odbora, snaži reformski proces, obezbjeđuje konzistentnost i superiornost politika naše partije

Jučerašnjom 9. Opštinskom izbornom konferencijom DPS u Baru, nastavljen je trend kadrovskog jačanja partije. Na konferenciji je učestvovalo 195 delegata koji su izabrali novi saziv Opštinskog odbora. Odbor će osim novoizabranih 105 članova činiti i odbornici naše partije iz Skupštine opštine Bar kao i članovi koji su to po svojoj funkciji, sveukupno njih 17.

Delegatima je upućena poruka da pametne odluke na jučerašnjoj konferenciji i odabir najadekvatnijih rješenja za nove članove Opštinskog odbora, doprinose reformskom procesu koji prije svega traži kvalitet.

Takođe, konstatovano je da DPS, kao svojevrstan politički brend, predstavlja  partiju  koja je snažila imidž svih ovih 30 godina i konstantno se nadgrađivala. Zato je sada neophodno napraviti završni korak,  kojim će se počevši od  lokalnog nivoa doći do suštinskih vrijednosti koje su ključne za prosperitet naših građana. Takođe, na taj način će se obezbijediti kontinuitet u radu, superiornost i konzistentnost naše politike.

Prisutnima se obratio generalni sekretar DPS Aleksandar Bogdanović koji je istakao da Crna Gora pripada svima, svakoj vjeri, svakom narodu i konfesiji, i da ne pripada jedino onima koji bi da je ne bude, koji bi voljeli da ona nije suverena, da nije građanska država, te da ne teži evropskim vrijednostima života. On se osvrnuo i na rad aktuelne Vlade Crne Gore.

“Smatram da ovoj Vladi treba da zaustavimo vrijeme trajanja mandata. Ovoj Vladi treba da pokažemo da smo mogli bolje i da u narednom periodu ne želimo da napravimo nijednu grešku koja će nas dovesti do ovog sunovrata u kojem se Crna Gora našla i koji Crna Gora prolazi. Iz tog razloga moramo pokazati više entuzijazma u našim redovima i imati veći kritički osvrt u odnosu na ono što radi naša konkurencija i da na taj način kao odgovorna partija i na lokalnim nivoima nudimo određena rješenja”, poručio je Bogdanović.

Šef Kluba poslanika i koordinator ispred Predsjedništva DPS za opštinu Bar Danijel Živković je saopštio da se Crna Gora našla pred potpunim beznađem prethodnih godinu dana od strane onih koji su 30 godina čekali svoju šansu ali, kako je istakao, ne da bi vodili društvo i državu naprijed nego da bi još snažnije izrazili mržnju prema DPS.

“Zbog svih uspjeha koje smo postizali na državnom i međunarodnom nivou, aktuelna vlast danas svu mržnju veoma intenzivno upućuje prema nama, svojim političkim neistomišljenicima. Ali duboko vjerujem da ćemo mi našim odnosom pokazati prije svega da se mentalitetski, civilizacijski, ljudski, moralno i karakterno razlikujemo od naše političke konkurencije, da smo bolji od njih, da ćemo se vratiti na poziciju vlasti i da ćemo u naredom periodu još bolje i kvalitetnije voditi našu državu putem prosperiteta”, rekao je Živković.

Pored Bogdanovića i Živkovića, konferenciji su prisustvovali članovi Predsjedništva DPS Aleksandra Vuković, Nikola Rakočević i Andrija Nikolić, koordinatorka ispred Izvršnog odbora Nela Savković Vukčević, poslanik Branimir Gvozdenović, predstavnici partija koalicionih partnera i drugi brojni gosti.

Opštinski odbor DPS Bar 

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član