DPS Andrijevica: Odluke SO Andrijevica nezakonite, Kastratović u konfliktu interesa

Odbornici Koalicije DPS-SD nakon usvajanja zapisnika sa prethodne sjednice i postavljanja odborničkih pitanja napustili su zasijedanje treće redovne sjednice SO Andrijevica a razlog neučestvovanja u radu ove sjednice bio je taj što je odbornik vladajuće većine Branko Kastratović nezakonito prisustvovao sjednici jer je u konfliktu interesa.

Naime, Kastratović je imenovan za direktora OŠ „Bajo Jojić“ 26.04.2021. godine, i u svom imovinskom kartonu koji je dostavio Agenciji za sprječavanje korupcije istu obavijestio da mu je odbornička funkcija prestala 26.04.2021. godine. Najbolja potvrda da je obmanuo Agenciju je njegovo učešće u radu i odlučivanju na ovoj sjednici što je i sam potvrdio nakon našeg obrazloženja da je u konfliktu interesa i da krši zakon. Nakon našeg napuštanja sa sjednice Skupština je nastavila sa radom i sa 15 glasova vladajuće većine usvojila Izvještaj o radu predsjednika Opštine za period januar – decembar 2020. godine, kao i sve izvještaje o radu preduzeća gdje je osnivač Opština za pomenuti period.

Moramo napomenuti da je za period od januara do oktobra prošle godine, vlast vršila DPS, a nakon preuzimanja vlasti nove vladajuće većine koju čine 13 odbornika koalicije “Za budućnost Crne Gore” i 3 odbornika Demokrata svakodnevno su upućivane kritike i optužbe predsjedniku Opštine Srđanu Mašoviću i njegovim saradnicima za brojne navodne neregularnosti. Ipak, na ovoj sjednici nova vlast je demantovala samu sebe upravo usvajanjem Izvještaja o radu predsjednika Opštine u ostvarivanju funkcije lokalne samouprave u periodu januar – decembar 2020. godine.

Takođe zasijedanje lokalnog parlamenta pokazalo je nejedinstvo nove vladajuće većine samim tim što je nekoliko tačaka dnevnog reda usvojeno sa mnogo dilema, više puta su tražene pauze tako da je odbornik SNP Milan Mirković glasao protiv Izvještaja, a na osnovu burnih diskusija na skupštini kao i nezadovoljstva brojnih građana novom vlašću u Andrijevici, novi lokalni izbori u Andrijevici su izvjesni.

Opštinski odbor DPS Andrijevica 

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član