DPS Andrijevica: Ispunjeni uslovi za uvođenje prinudne uprave u Opštini Andrijevica i raspisivanje vanrednih lokalnih izbora

Na danas održanoj sjednici Skupštine opština Andrijevica, na dnevnom redu bile su dvije tačke:

1. Predlog Odluke o imenovanju i razrješenju predsjednika i zamjenika predsjednika Opštinske izborne komisije i

2. Predlog odluke o budžetu opštine Andrijevica za 2023 godinu.

Da u Andrijevici vlada pravno nasilje potvrdilo je glasanje o razrješenju predsjednika i zamjenika predsjednika Opštinske izborne komisije, jer su odbornici vladajuće većine suprotno mišljenju DIK-a i važećem Zakonu o izboru odbornika i poslanika, koji je u članu 25 decidan da predsjednika OIK-a predlaže partija ili koalicija koja je na prethodnim lokalnim izborima osvojila najviše mandata.

Pa i podsjećamo da je Koalicija za „Andrijevicu – Za Crnu Goru” DPS-SD osvojila 15 odborničkih mandata od ukupno 31.

Međutim, na današnjoj sjednici se desio presedan, da su odbornici koji čine većinu u lokalnom parlamentu suprotno zakonu glasali protiv odluke o razrješenju predsjednika i zamjenika predsjednika OIK-a.

Takođe, danas u lokalnom parlamentu nije usvojen ni Predlog odluke o budžetu Opštine Andrijevica za 2023. godinu, kao ni strateški plan razvoja opštine.

Na osnovu svega navedenog možemo konstatovati da su se stekli uslovi da se u Opštini uvede prinudna uprava i raspišu vanredni lokalni izbori, kako bi građani Andrijevice dobili odgovornu vlast koja će raditi u intersu svih građana naše opštine, zaustaviti pravno nasilje, ali i odliv stanovništva, naročito mladih ljudi.

Opštinski odbor DPS Andrijevica

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član