DPS: Amfilohije u ulozi lidera DF

Lamentiranjem nad sudbinom opozicije, nemogućnošću da zbog epidemije koronavirusa održava mitinge po Crnoj Gori u formi litija i uz sasluživanje Crkve,  mitropolit Amfiohije je juče najotvorenije nastupio u ulozi lidera izborne liste Demokratskog fornta, odnosno srpskog bloka. Očajni višegodišnji gubitnici, zaklonili su se iza crkve, nadajući  se da će im tamjan pomoći da ne izgube i predstojeće izbore 30. avgusta.

Da je Amfilohije prihvatio kandidaturu za izbore, i da godinama, a posebno posljednjih nekoliko mjeseci, vidi sebe na čelu Crne Gore,  postaje jasno i na osnovu toga što se kao u predsjedničkim debatama,  ustremio na  ličnost Predsjednika i njime se bavi gotovo opsesivno. Samo se čeka kad će da klikne : “Mi ili on”. Ponovnim instruisanjem “ vjernog naroda” za koga da glasa, a kome da uskrati povjerenje, mitropolit je pokazao da je bez imalo neprijatnosti  prihvatio nečiji poziv da uđe u političku igru i da mu ovaj koncept manipulisanja emocijama jednoga dijela birača, nije neukusni ispad već praksa koju će ponavljati sve vrijeme kampanje.

I na kraju, kada Amfilohije, u svojoj predizbornoj besjedi govori o tajkunima,  da li to on misli i na one  koji su zahvaljujući nepoštovanju zakona države Crne Gore stekli enormno bogatstvo,  za i na račun crkve i svetinja, pa sad novčanu moć koriste da sruše pravni poredak države Crne Gore? 

Uzgred, preporučujemo Amfilohiju da svijetlo ime Petra I Petrovića Njegoša ne koristi prečesto u stalnom nastojanju  da unizi Crnu Goru, jer, ako vjeruje u kletve, i ako vjeruje u moć riječi Svetoga Petra Cetinjskoga, onda valjda shvata da bi se neke od njih mogle okrenuti i protiv njega samog.

Demokratska partija socijalista Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član