DPS: Abazović htio da bude ekonomski ekspert, pa izazvao haos

Neznanje i neozbiljan, gotovo šarlatanski pristup ozbiljnim državnim poslovima, koje Dritan Abazović demonstrira otkad je stupio na funkciju, izazvali su očiglednu i veoma lošu posljedicu – najveći dnevni pad vrijednosti  državnih obveznica u istoriji.

Abazović je ne tako davno, u svojstvu poslanika, pomiješao Tajland i Tajvan i kačio crnogorsku državnu zastavu u državi koju Crna Gora i još oko 150 država svijeta ne priznaju. Sada, čvrsto vjerujući da je ne samo ekspert za bezbijednost, nego i za ekonomiju, pokušao je da pred evropskim poslanicima briljira na polju investicija. Posljedice ovako neodgovornog ponašanja su ogromna šteta državi Crnoj Gori i njenoj ekonomiji. Njegov populistički pristup politici, neozbiljan nastup i neodgovorne izjave u vezi sa kineskim dugom, proizvele su dramatične posljedice.

Podsjećamo Vladu i njene ministre da su se na početku mandata zadužili skoro milijardu eura, zato što im je prethodna Vlada ostavila stabilnu finansijsku situaciju. Zato tražimo od Vlade hitnu reakciju, i  stabilizovanje prilika na tržištu obveznica, kako bi se zaustavio sunovrat njihove vrijednosti i makar malo umanjila šteta koju je Abazović proizveo.

Demokratska partija socijalista Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član