DPS: Abazović bi bestidnim lažima da pravda negiranje genocida u Srebrenici

Svojim stavovima u intervjuu na Javnom servisu, Dritan Abazović, lider partijice URA je još jednom pokazao svoje bestidno licemjerstvo, i spremnost da bukvalno sve učini zarad ostanka na vlasti. Nakon što je pravdao ministra Leposavića, i ustvrdio da ministar pravde nije negirao genocid, iako je prije neki dan posredno rekao da jeste, iako je domaća i inostrana javnost danima zapanjena anticivilizacijskim stavom člana Vlade Crne Gore, u čijem su resoru i ljudska prava, Abazović je pokazao da njemu, zapravo smeta što se Leposavić nije dobro snašao i na konkretno pitanje da li priznaje genocid, zamijenio teze i krivicu prenio na DPS i predsjednika Mila Đukanovića?! Očigledno da su Abazović i njegovi dobili zadatak da daju legitimitet tom sramnom udbaškom spinu velikosrpskih šovinista, čije je nasljeđe,  između ostalih zločina i Srebrenica.

Ovakvim stavovima Abazović je pokazao da njegovo političko konvertitstvo, licemjerje, zapanjujuća fascinacija vlašću i opijenost moći nemaju granice, i da je spreman da u odbranu neodbranjivog i očuvanja svoje pozicije u Vladi, javno izgovara bestidne laži.

Široj domaćoj i međunarodnoj javnosti poznato je da je upravo  DPS, zajedno sa svojim partnerima u crnogorskom parlamentu 2009. godine prvi u regionu prihvatio rezoluciju Evropskog parlamenta i osudio genocid u Srebrenici 1995. godine. Takođe, Deklaracijom Skupštine Crne Gore o osudi zločina u Srebrenici, osuđuju se svi zločini devedesetih počinjeni na prostoru SFRJ. Abazovića podsjećamo da su protiv ove Deklaracije glasale njegove gazde, sadašnji koalicioni partneri iz Nove srpske demokratije, dok je SNP bio uzdržan. Usvajanju rezolucije Evropskog parlamenta, prethodila je sveobuhvatna istraga tužioca pred sudom u Hagu na osnovu čega je donijeta presuda u kojoj je opisano tačno kako se zločin desio i ko je bio odgovoran.

Zaista je i porazno da nakon 12 godina od usvajanja Deklaracije i 26 godina od genocida u Srebrenici, i pravosnažnih presuda međunarodnih sudova, ministar Leposavić negira genocid, Vlada ga relativizuje, a Abazović u panici za svoj položaj traži način kako da zamijeni teze, i tako demantuje domaću i međunarodnu javnost, niz međunarodnih institucija i diplomatskih predstavništava, i svih onih koji su oštro osudili sramno negiranje genocida od strane ministra pravde u Vladi Crne Gore.

Demokratska partija socijalista Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član