Došljak: Ova država je u ozbiljnom problemu, nasilje u školi je jedna od posljedica

Još jedan incident ispoljavanja nasilja koji se dogodio u prostorijama Osnovne škole “Radojica Perović“ u Podgorici u kojoj je pretučen maloljetnik, govori nam o postojanju ozbiljnog problema u našem društvu i državi na koji već duže vrijeme nemamo i ne pružamo adekvatan odgovor i rješenje.

Osim retorike osuđivanja nasilja, potrebno je da porodica, škole, kao i ostale nadležne institucije sarađuju i rade, prioritetno, na prevenciji ove vrste ponašanja, a zatim i da reaguju adekvatnim vaspitnim i kaznenim mjerema koje bi uticale na suzbijanje ovih sve učestalijih pojava.

Prisjetimo se samo koliko je u proteklom periodu bilo sličnih incidenata koji nijesu imali odgovarajući epilog, a da niko zbog istog nije snosio odgovornost.

Ovim putem, još jednom, upućujemo apel svim nadležnim institucijama da ozbiljno pristupe rješavanju ovakvih incidenata kako do njih ne bi ponovo dolazilo. Urgentno je potrebno preispitati ponovno uvođenje instituta – školski policajac, kao jednu od preventivnih mjera.

Krajnje je vrijeme da naše društvo ponovo bude društvo porodice, društvo djeteta, društvo znanja, slobode i prosperiteta!

Jovana Došljak, članica Predsjedništva Savjeta mladih DPS Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član