Dizdarević: Vulgarno politizovanje tragedije u Štrpcima od strane URA

Žalosno je da URA pokušava da jedan tako tragičan događaj, poput otmice u Štrpcima vulgarno politizuje. Njihov lov na jeftin politički poen ide dotle, da na silu, i bez osnove spominju DPS u kontekstu odgovornosti za događaj u Štrpcima, iako su u koaliciji sa partijom koja slavi ratne zločince, i za koju su počinioci zlodjela, poput genocida u Srebrenici ili pomenute otmice, zapravo heroji. Uostalom, vjerovatno kalkulišući da bi to izazvalo loš efekat kod njegovih koalicionih partnera i dijela biračkog tijela, premijer Krivokapić se nije poklonio nevinim žrtvama otmice, kako je to činio prethodni predsjednik Vlade, Duško Marković.

Demokratska partija socijalista je oduvijek bila čuvar multietničkog sklada u Crnoj Gori. Naša država je bila utočište za one koji su bili žrtve progona i nacionalističke histerije u kojoj su i koalicioni partneri pokreta URA. Za vrijeme naše vlasti je počeo proces protiv osumnjičenog za otmicu u Štrpcima, koji je bio dostupan pravosudnim organima.

Svaki zločin u kome su ljudi žrtve samo zato što pripadaju određenoj naciji, surova je opomena da pomahnitali duh nacionalizma i šovinizma, izaziva tragične posljedice. URA bi mogla da se zapita kako će se u kontekstu najnovijeg povampirenja mračnih ideologija koje su unesrećile ovaj region, posmatrati njihova uloga i krivica.

Abaz Dizdarević, potpredsjednik i poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član