Dizdarević: Dodik dolazi da prenese Putinove poruke njegovim saveznicima u Crnoj Gori

Posjeta Milorada Dodika, koji nakon Rusije, Bjelorusije i Srbije dolazi u Crnu Goru samo potvrđuje da naši zvaničnici zavaravaju međunarodne partnere svojom navodnom evropskom agendom, i da Moskva, Minsk, Beograd i Podgorica imaju zajedničke pravce i ciljeve.

Očigledno je da Dodik sa reputacijom predsjednika jednog entiteta u BIH kome su SAD uvele sankcije zbog korupcije i zlonamjernih aktivnosti u korist Rusije, dolazi sa zadatkom da prenese poruke Vladimira Putina njegovim saveznicima u Crnoj Gori. To što se ne zna ko ga je pozvao u posjetu i zašto ga Andrija Mandić prima u Parlamentu, a ne u svojoj partiji, znak je da Crna Gora ne ide ka zapadu i EU, nego u suprotnom smjeru.

Sliku o Crnoj Gori, kao satelitu ruskog uticaja, što je uloga koja joj je namijenjena od 30. avgusta 2020. godine, dodatno upotpunjuje i nedavna izjava ruskog ambasadora koji prijeti konfliktom sa Rusijom ukoliko zemlje ZB budu insistirale da postanu članice EU. Tu izjavu Vlada Crne Gore je ignorisala, jednako kao što podanički ćuti uoči Dodikovog dolaska. Ne treba ubjedljivijeg priloga o takozvanom evropskom karakteru parlamentarne većine i Vlade. Pametnome je dosta.

Abaz Dizdarević, potpredsjednik DPS i poslanik u Skupštini Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član