Divanović: Koliko košta novi dogovor DF i Vijesti?

Po svemu sudeći pao je dogovor između DF i vlasnika Vijesti?! Nezadovoljstvo čelnika ovog saveza činjenicom da se protesti neće pretvoriti u danonoćne, i traženje krivca među vlasnicima ovog medijskog koncerna, izgleda da je uspješno neutralisano. Jučerašnja naslovna strana ovih novina, na kojoj nam svjedok saradnik Sinđelić poručuje da se naknadno dosjetio kako je ruski agent GRU-a zapravo bio putopisac, a ne nalogodavac i organizator planiranih nereda u Crnoj Gori, najbolji je dokaz naših sumnji. Posebno ako se zna da je ova “ekskluziva” koja je zavrijedila naslovnicu Vijesti, zapravo reciklirani tekst sa portala (biltena Demokratskog fronta) objavljen dan ranije. Dakle, ni po jednom kriterijumu, profesionalnog novinarstva, ne zaslužuje plasman kakav je juče doživjela u ovom mediju. 

Poznato je da istorija odnosa DF i Koncerna bilježi uspone i padove. Svakako, kao svjetli trenutak treba izdvojiti plodnu saradnju pred izbore 2016. kada je prema riječima Milana Kneževića, DF ubacio u ovaj medij 300.000 EUR?! Za te pare trebalo je medijski osnažiti političku agendu ovog saveza i njihovih mentora. Jednostavnije rečeno, nije se šteđelo kada je trebalo spriječiti ulazak Crne Gore u NATO, i zaustaviti je na putu ka EU. Svaki posao ima svoju cijenu, a ovaj je, kako nam je pomenuti čelnik DF saopštio, sa velikim zadovoljstvom, dočekan od strane urednika ovog lista. I naplaćen – 300 hiljada eura. 

Na sreću, scenario DF i njegovih mentora je propao a glavni protagonisti našli su se pred Vijećem Višeg suda u Podgorici. Sada se pred tim istim sudom očekuje iznošenje završnih riječi a i uskoro i prvostepena presuda. 

Jasno je da je cilj Demokratskog fronta da se na svaki mogući način ovaj čin spriječi. Danonoćni protesti, šatorsko naselje, ubacivanje radikalnih elemenata među građane, i ostale već viđene metode, učinili su im se kao idealno sredstvo za ometanje pravde. Svakako da ovako osmišljenom revolucionarnom djelovanju dodatno gorivo daje adekvatna medijska logistika. Naslućujemo da se, po već uhodanim metodu, njome i ovoga puta pozabavio nikšićki biznismen Daka Davidović. Nije mu prvi put. Sličnu ulogu imao je i 2016. godine. Efekte njegove misije vidjeli smo na jučerašnjoj naslovnice “Vijesti”. Vodeći se ovim primjerom, predlažemo kreatorima projekta #razgovarajmo da u svoj dijapazon tema uvrste i medijsko beščašće. Imalo bi se o tome štošta prozboriti. Za moderatora predlažemo lično Davidovića.

Nikola Divanović, poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član