Divanović: Kod Demokrata raste samo nervoza

Izjava Nikole Divanovića poslanika DPS-a u Skupštini Crne Gore

Rekao bih da od čuvenog, nezaustavljivog rasta kod Demokrata raste jedino nervoza u poslednje vrijeme, dijelom zbog toga što osvjedočeno imaju jednu potpunu neproduktivnost bojkota svih institucija, s druge strane zbog toga što ne uspijevaju da uđu u biračko tijelo DF-a i na taj način povrate lidersku poziciju u opoziciji, naravno.

Vjerujem da upravo tu treba tražiti opravdanje za njihovo naprasno napuštanje ove koalicije sa URA-om a nikako u izgovoru da zapravo neke određene političke partije, danas preferiraju proteste zbog toga što ne smiju da se izmjere na izborima.

Isto tako sa druge strane, vjerujem da je URA svjesna da je poslužila “Koaliciji za 21. vijek” kao dekor kojim su Demokrate pokušale da zakamufliraju svoju bazičnu, nacionalističku ideologiju i sa druge strane svjesni da sa 1.23 posto podrške su prinuđeni i primorani da vrlo često prave političke akrobacije.

Nama u DPS-u je manje važno da li će Demokrate uspjeti da politički profitiraju na štetu DF-a, odnosno da li će URA u ovom novom političkom zagrljaju izvršiti politički harakiri.

Ono što je nama važno jeste da Crna Gora nastavi putem stabilnosti, kao jedna razvijena, proeroatlanska demokratija i naša jasna poruka za sve odgovorne učesnike u političkom životu Crne Gore jeste da se vlast nikako ne može osvojiti zaobilaznim putem već jedino demokratski izraženom voljom građana na izborima i tu vam ne mogu pomoći ni protesti ni montirane afere.

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član