Divanović: Bečić kao opozicioni lider u građanskom kostimu

Aleksa Bečić je reterirao u roku od 48 sati. Od subotnjeg „predvodićemo proteste“, do jučerašnjeg „podržaćemo proteste“. Nije odmah shvatio naređenje mentora iz inostranstva, ili su mu loše prenijeli. Možda nije odmah ukačio da je ista instrukcija za organizaciju protesta i u Podgorici i u Beogradu. Nema partija u prvom planu, nema parola i simbola, nego je sve iscenirano da bude spontano, da izgleda baš građanski. Ali Bečić ne bi bio Bečić da ne potrči da se pohvali da mu se nudi štafeta od lidera DF-a, koji nijesu položili ispit u prvom roku.

Ako ništa, hoće prvi da saopšti da on neće biti kriv za predstojeće sukobe u opozicionim redovima. Svidjelo mu se kako je postrojio politički usahlog Lekića. I novu političku simpatiju, Dritanovu zamjenu,  čija partija ima nešto niži rejting od URE. Već zamišlja sebe na čelu kolone u kojoj ga slijede Mandić, Knežević, Medojević, Bulatović, Radunović… S Dritanom na začelju. Nije baš siguran da je to izvodljivo, ali mu se svidjelo. Ako se ne svidi njima, pa oni su krivi. Zato „naš Aleksa“ poručuje: ukoliko ovih dana…neko kritikuje opozicione partije, lidere…znajte da ima zadatak da zakuva čorbu…

Istrajava navodno na građanskom konceptu protesta, ali sa svojim novim sloganom, kojim hrabri sebe, Lekića i Pavićevića. Ta moćna trojka najavljuje nove  proteste, s njima na čelu. Još im u ušima odzvanjaju zetski aplauzi, a već ih eto u subotu da prave predstavu na sceni Grad teatra u Budvi. Da glume građanske proteste. Sa Bečićem u glavnoj opozicionoj ulozi. Publika je naravno poznata. Samo je neizvjesno kako će se to svidjeti njegovim stranim rediteljima i scenaristima. I da li će lideri DF i drugih opozicionih partija pristati na sporednu ulogu.

Nikola Divanović, poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član