Delegacija DPS tokom Savjeta SI imala susrete sa liderima i predstavnicima socijaldemokratskih, socijalističkih i radničkih partija iz cijelog svijeta

Delegacija DPS koju čine generalni sekretar Aleksandar Bogdanović, član Predsjedništva i poslanik Andrija Nikolić i načelnica odeljenja za međunarodnu saradnju Svetlana Vuković tokom učešća na Savjetu SI imala je susrete sa liderima i predstavnicima socijaldemokratskih, socijalističkih i radničkih partija iz cijelog svijeta.

U odvojenim sastancima sa predsjednikom Socijalističke internacionale Jorgosom Papandreuom i generalnim sekretarom SI Luisom Ajalom ocijenjeno je da DPS svojim aktivnim članstvom daje značajan doprinos u radu ove organizacije.

U kratkom susretu sa Pedrom Sančezom, premijerom Španije i liderom Socijalističke partije Španije, generalni sekretar DPS-a Aleksandar Bogdanović osvrnuo se na skoru uspješnu posjetu predsjednika Mila Đukanovića Madridu tokom NATO Samita i izrazio uvjerenje i spremnost za unaprjeđenje saradnje i u okviru dvije sestrinske partije.

Tokom boravka u Ženevi delegacija je posjetila sjedište Interparlamentarne unije (IPU) i Kancelariju visoke komesarke UN za ljudska prava i razgovarala sa predstavnicima ovih međunarodnih organizacija sa sjedištem u Ženevi.

U sadržajnim i otvorenim razgovorima sa generalnim sekretarom IPU Martinom Čungongom i ambasdorkom Andom Filip, direktorkom za međunarodne odnose i saradnju sa parlamentima razmijenjene su ideje i preporuke unaprjeđenja saradnje sa IPU, kao i snaženja demokratskih procedura i standarda u parlamentarnom i političkom životu, sa glavnim fokusom na jačanju kredibiliteta, odgovornosti, transparentnosti i inkluzivnosti posebno kada su u pitanju žene, mladi i marginalizovane društvene grupe.

Generalni sekretar Aleksandar Bogdanović upoznao je sagovornike sa aktuelnim društveno-političkim procesima u Crnoj Gori i ulogom i prioritetima Demokratske partije socijalista ističući snažnu posvećenost evropskim vrijednostima.

Demokratska partija socijalista Crne Gore  

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član