Delegacija DPS posjetila ambasadu Ukrajine i oštro osudila bezumni akt ruske agresije, na suverenu, evropsku državu

Delegacija DPS koju su činili potpredsjednik Jevto Eraković, generalni sekretar Aleksandar Bogdanović, šef kluba poslanika Danijel Živković, i članovi Predsjedništva: Aleksandra Vuković, Nikola Rakočević i Andrija Nikolić, posjetila je otpravnicu poslova Ukrajine u Crnoj Gori Nataliju Fijalku, i iskazala punu saosjećajnost, podršku i solidarnost sa građanima i građankama Ukrajine, kao i podršku samostalnosti, jedinstvu i suverenitetu te države. Delegacija DPS oštro je osudila bezumni akt ruske agresije, na suverenu, evropsku državu.

Članovi delegacije iskazali su divljenje i veliko poštovanje prema narodu Ukrajine i rukovodstvu te države, koji svi zajedno danas brane pravo na slobodu i teritorijalni integritet Ukrajine, čuvajući istovremeno i temeljne vrijednosti savremene evropske civilizacije.

Prilikom susreta sa otpravnicom poslova Ukrajine u Crnoj Gori, Nj. E. Natalijom Fijalko razmijenjene su i informacije o ukrajinskim izbjeglicama koje pristižu u Crnu Goru, i čiji broj raste iz dana u dan, te o modalitetima pomoći ugroženom stanovništvu.

Crna Gora i njeni građani su kroz istoriju više puta pokazali humanost i solidarnost prema ljudima koji su bili prinuđeni da napuste svoje domove, pruživši im utočište u teškim vremenima ratnih razaranja, jednako kao što danas pokazuju razumijevanje za patnju kroz koju prolazi i ukrajinski narod.

Demokratska partija socijalista snažno će se založiti da Crna Gora i njene državne institucije pomognu globalnim naporima demokratskog svijeta u odbrani slobode i nezavisnosti Ukrajine, kako bi građani te zemlje što prije nastavili normalan život u mirnodopskim uslovima.

Demokratska partija socijalista Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član