Damjanović: Sadašnja vlast nije podržala usvajanje Zakona za podsticaj inovacija, a sada ih prigrabila kao njihovu kreaciju

Osnivanje Fonda za inovacije nije nikakav uspjeh Vlade već zakonska obaveza predviđena članom 37. Zakona o inovacionoj djelatnosti, usvojenog 30.07.2020. godine. Tada sam molila sve poslanike u Skupštini Crne Gore da podrže crnogorsku mladost i znanje. Nažalost, poslanici tadašnje opozicije a sadašnje vlasti nijesu htjeli da glasaju za ove revolucionarne zakone koji podržavaju razvoj znanja, inovativnosti i kreativnosti naših građana.

Odluka o osnivanju Fonda za inovacije bila je potpuno spremna za usvajanje od prvog dana mandata nove Vlade i trebalo je 6 mjeseci da “eksperti” pritisnu dugme. A sjajni Zakon o podsticajnim mjerama za razvoj istraživanja i inovacija, takođe usvojen 30.07.2020. godine i dalje se ne primjenjuje zbog nedostatka podzakonskih akata. Možete li pritisnuti i to dugme? Jer naši građani nemaju vremena da čekaju nesposobnu Vladu da sprovede neke od najnaprednijih zakona u Evropi.

Gospodo iz Vlade, to nije vaša zasluga, niti vaših političkih istomišljenika iz skupštinske većine. To je rezultat zajedničkog rada prethodne Vlade sa cjelokupnom naučno-istraživačkom zajednicom i privredom.

Hvala svima koji su doprinijeli usvajanju ovih fantastičnih zakona koji će Crnu Goru učiniti jednom od najatraktivnijih destinacija za ulaganje u inovacije i najnovije tehnologije.

Dr Sanja Damjanović, potpredsjednica Demokratske partije socijalista Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član