Ćulafić: Sačuvati RTV Podgorica od zlonamjernih nasrtaja nove gradske vlasti

Od uspostavljanja nove gradske vlasti jedva da je prošla koja sedmica, a pokušaj sprovođenja bezakonja već je počeo – i to od same gradonačelnice Olivere Injac.

Predlažući izmjene Odluke o osnivanju lokalnog emitera RTV Podgorica, novoizabrana gradonačelnica je u suštini pokazala potpuno nerazumijevanje oblasti u koju želi da se upliće, a što je još gore – taj akt u direktnoj je suprotnosti sa Zakonom o elektronskim medijima.

Naime, članom 77. pomenutog zakona propisano je kako je Savjet organ upravljanja u javnom emiteru, pri čemu baš nigdje nema odredbe kojom se nadležnost tog tijela pod bilo kojim okolnostima prenosi na Skupštinu.

Osim bezakonja, Glavni grad ovom odlukom pokazuje kako uopšte i zamišlja medije – tako da njihovo rukovodstvo biraju političari. Vidjevši kakve su kvote po ostalim preduzećima, onda je sasvim jasno da i u RTV Podgorica žele što prije izabrati politički podobne kadrove, pa i po cijenu toga da potpuno pogaze zakon.

Ovim putem tražimo hitnu reakciju Ministarstva kulture i medija, Direktorata za medije i Agencije za elektronske medije, jer su svi oni u ovom slučaju dužni da zaštite zakon od zlonamjernih nasrtaja novih čelnika grada.

dr Stefan Ćulafić, odbornik liste “Svi za naš grad” u Skupštini Glavnog grada

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član