Ćulafić: Sa ovakvim partnerima, Milatović može na čelo “Evropa – nikad”

Jakov Milatović, predstavljen je crnogorskoj javnosti kao neviđeni ekspert, koji je po uglednim i veoma skupim stranim univerzitetima sabirao svoja znanja.

U skladu sa tom činjenicom, građani su očekivali modernog, fleksibilnog ministra, koji će u Crnu Goru donijeti dašak promjena, a modernu praksu koju je upoznao na zapadu, primijeniti kod nas. Nažalost, dobili smo jednog rigidnog populistu, nerealno ambicioznog, koji svoje potencijalne saveznike vidi u nacionalističkim, retrogradnim i strankama koje zastupaju antizapadne vrijednosti. To izaziva čuđenje čak i kod mnogih naših zapadnih partnera, koji su očekivali od njega manifestaciju evropskih vrijednosti.

Tako je Milatović, koji ima namjeru da se kandiduje da vodi moderan, savremen, evropski grad kakav je Podgorica, pokazao svoje pravo lice. Ne vjerujemo da je toliko politički neznaven da ne vidi da su vrijednosti koje njegovi potencijalni koalicioni partneri pokazuju sve suprotno od zapadnih vrijednosti. Prije će biti da se Milatovićev sistem vrijednosti poklapa sa njihovim, pa tako podršku traži od onih koji su glasali protiv NATO, palili zastave ovog vojnog saveza, širili proputinovsku kampanju, i sanjali da Crna Gora postane ruska gubernija.

Ambicioznom Milatoviću koji na račun građana, i zloupotrebom vladinog programa „Evropa sad“ pokušava, uprkos vidljivom manjku talenta, da od sebe napravi političara, uz ovakve saveznike, više bi priličilo da stane na čelo pokreta „Evropa – nikad“.

Stefan Ćulafić, član GO i odbornik DPS-a u Skupštini Glavnog grada 

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član