Ćulafić: Pokušaj obmane građana Podgorice u režiji građevinskog pokreta URA

Građevinski pokret URA se opet javlja. Ovog puta nije tema zelenilo, već građevina. Eksperti u oblasti visokogradnje, očigledno je da se na ovom terenu puno slabije snalaze.

Naime, besmisleno je u negativnom kontekstu govoriti o sanaciji gradskih saobraćajnica u situaciji kada privredno društvo Putevi realizuje nikad ambiciozniji program unaprjeđenja stanja putne infrastrukture u Glavnom gradu. Nasuprot reakcijama građevinskog pokreta URA, ova inicijativa Glavnog grada nailazi na ogromnu podršku naših sugrađana, koji znaju da je pomenuta aktivnost u njihovom najboljem interesu.

Kada je u pitanju konkretna lokacija, notorna je neistina da je ista prethodno u potpunosti sanirana. Bulevar Josipa Broza Tita rekonstruisan je u jednom dijelu, ali ne zbog propusta u radu, ili lošeg projektovanja kako procjenjuju građevinski eksperti URA-e, već usljed intenzivne eksploatacije jedne od najprometnijih gradskih saobraćajnica. Ali, umjesto da URA kao opoziciona partija, uputi inicijativu da se navedeni Bulevar rekonstruiše i bude bezbjedniji za saobraćaj, njima je sporno što Glavni grad prepoznaje potrebe građana Podgorice i unaprjeđuje saobraćajnu infrastrukturu.

U skladu sa prethodno definisanim planom, bez obzira na pomenute pokušaje jeftinog pribavljanja političkih poena, privredno društvo Putevi nastavlja sa sanacijom lijeve trake Bulevara, koja će biti u potpunosti izvedena. Na taj način, dobićemo maltene novu saobraćajnicu na Starom Aerodromu.

Zbog svega navedenog, naivan pokušaj obmane građana Podgorice u režiji građevinskog pokreta URA, neće proći ni ovog puta. Činjenica je da nema naselja u Podgorici u kojem uprava Glavnog grada nije realizovala neki od projekata modernizacije saobraćajne infrastrukture. Naši sugrađani to znaju i izuzetno cijene.

Stefan Ćulafić, odbornik u Skupštini Glavnog grada

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član