Ćulafić: Pokušaj diskreditovanja rada gradske vlasti nema logično utemeljenje

Tvrditi da je loša realizacija Sistema za prečišćavanje otpadnih voda u godini u kojoj je započeta gradnja tri od četiri cjeline tog projekta, može neko ko nema kontakt sa realnošću i ko se sprema za opozicioni status do penzije.

Moguće je da je uzrok ovakvog političkog trabunjanja i to što znaju da ne znaju da upravljaju i vrše vlast ni u redovnim okolnostima, a kamoli u složenim poput ovih u kojima živimo, pa se trude da pomognu sebi da ostanu tu gdje jesu, u debeloj hladovini neodgovornog i neosnovanog opozicionog kritizerstva.

Podsjećamo odbornika Čađenovića da je novac za najvrijedni projekat u istoriji Podgorice vrijedan preko 50 miliona eura, obezbijeđen i da će biti postepeno trošen kada se potpišu ugovori sa izvođačima radova na svakoj fazi projekta. Takođe, izmenjenama i dopunama Zakona o budžetu Glavnog grada za tekuću godinu kapitalni budžet je, ne računajući dio koji se odnosi na izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, u odnosu na kapitalni budžet koji je usvojen za 2020. godinu uvećan za 7.756.000 sredstvima iz sopstvenih prihoda Glavnog grada.

Očigledno da je razlog ovakvih nastupa elementarno neznanje, jer da nije tako, Čađenović sigurno ne bi problematizovao činjenicu da će prihod od kredita ili donacija biti realizovan početkom sljedeće, umjesto kraja ove godine. Svako ko iole ozbiljno sagledava trenutnu situaciju bi pohvalio činjenicu da se takmičenje za  tako važan projekat ne realizuje u okolnostima u kojima se sve države na svijetu bore protiv epidemije, zbog čega je i Glavni grad odgovornim postupanjem, taj postupak odložio za veoma kratko vrijeme i to se ispostavlja kao odlična odluka zbog ogromnog broja interesovanja koje sada imamo u pretkvalifikacionom javnom pozivu koji treba da bude završen početkom avgusta ove godine.

Podsjećamo da je gradnja primarnog kolektora vrijednog 6,6 miliona eura počela i da se radovi odvijaju planiranom dinamikom, počela je i gradnja 20 km sekundarne mreže vrijedne 3,3 miliona eura koja će povezati 1 500 domova na kanalizacionu mrežu, kao i gradnja pješačkog mosta sa pripadajućom fekalnom mrežom, čija je vrijednost 1,9 miliona eura.

Sve navedeno dovoljno govori o tome da je riječ o itekako važnim projektima čija realizacija se odvija uspješno, očigledno na žalost Vladimira Čađenovića i Demokrata, ali koja će biti višestruko značajna za sve građane Podgorice.

Ističemo da će kapitalni i svaki drugi razvoj Podgorice biti nastavljen, kako u redovnim, tako i u vanrednim okolnostima, te da neistinite tvrdnje i pokušaj diskreditovanja rada gradske vlasti apsolutno nemaju logično utemeljenje.

mr Stefan Ćulafić, odbornik DPS u Skupštini Glavnog grada

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član