Ćulafić: Nema devastacije Gorice, URA obmanjuje građane

Nedolazak na sjednice Skupštine Glavnog grada ostavlja sve više i više posledica po djelovanje podgoričke URA-e. To je posebno vidljivo po današnjem konfuznom i blago histeričnom saopštenju kojim je pored loše namjere demonstrirano i ozbiljno neznanje.

Naime, radovi koji se izvode na ulici Nova 3, predviđeni su DUP-om “Zagorič 1 – dio Zone A” iz 2013. godine dok ovo rešenje postoji u planskoj dokumentaciji još od 2008. godine. Dakle riječ je o planu koji je na snazi već skoro 7 godina, dok samo rešenje je postojalo čak 10 godina prije izbora aktuelne gradske uprave, a Glavni grad, kao i sve ostale lokalne samouprave, da podsjetimo kolege iz URA-e, ima obavezu da poštuje usvojene planove. Pomenutim planom predviđena je rekonstrukcija Ulice Veliše Mugoše, izgradnja Ulice Nova 1 sa upravnim parkingom, Ulice Nova 2 i dijelu saobraćajnice Ulica Nova 3 (pored objekata u podnožju brda Gorica). Dakle riječ je o planu koji predviđa dalji razvoj našeg grada budući da će pomenute saobraćajnice imati javnu rasvjetu, atmosfersku i fekalnu kanalizaciju, vodovod, kao i semafor na raskrsnici Ulice II crnogorskog bataljona i Nove 1.

Apsolutna je neistina da je riječ o projektima kojima se planira devastacija Glavnog grada već upravo suprotno – u pitanju su projekti kojima se dalje infrastrukturno i komunalno uređuje Glavni grad i kojima se stvaraju pretpostavke za kvalitetniji život stanovnika u ovom dijelu grada a za koje će Glavni grad platiti preko milion eura. U prilog tome govori i činjenica da je ovaj projekat iniciran od strane predsjednika osam skupština etažnih vlasnika iz ulica Veliše Mugoše i II Crnogorskog bataljona. Valjda ipak, stanovnici ovog područja bolje znaju koje su njihove potrebe nego gospoda iz URA-e iz udobnih fotelja iz kojih sa drugog kraja grada pišu besmislena saopštenja.

Populizam i demagogija nije nikada bila karakteristika Demokratske partije socijalista i nikada nijesmo podlijegali pred jeftinim medijskim pritiskom. Tako će biti i ovog puta a uprava Glavnog grada predvođena DPS-om nastaviće posvećeno da radi na izgradnji Podgorice za šta nam građani u kontinuitetu daju povjerenje. Ostali slobodno neka nastave da piskaraju neistine. To je već dokazani recept za neuspjeh na izborima i tu im se nećemo miješati.

Stefan Ćulafić, odbornik u Skupštini Glavnog grada

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član