Ćulafić: Hram pretvoren u bioskopsku salu za projekciju mržnje i šovinizma

Sinoć je Hram Hristovog Vaskrsenja, u našem gradu pretvoren u provincijalnu bioskopsku salu, u kojoj je održana projekcija propagandnog uradka iz kojeg su isijavale poruke mržnje i šovinizma. Organizatori ovog događaja, i oni koji su zloupotrijebili vjerski objekat, direktno su odgovorni za incidente koji su se desili ispred Hrama, i izgrede klerikalnih fanatika koji su željeli da prekinu performans, organizovan kao protest protiv prizemne propagande udomljene u podgorički Hram.

Umjesto vjernicima, Hram je juče poslužio domaćim nacionalistima, četničkim vojvodama, Kavajinim domaćinima i djeci najviših predstavnika vlasti, koja su iz publike egzaltirano pozdravljali velikosrpski hegemonizam, i gaženje svega što ne prihvata da mu se pokori.

Sakralni objekat je još jednom zloupotrijebljen i iz faze političke arene iz koje su se slale izborne poruke u kampanji, gdje su se sklapale koalicije i formirala vlast, Hram je juče pretvoren u vašarište primitivnog nacionalizma i šovinizma.

Skandalozno je da se jedna vjerska zajednica spušta na nivo promotera mržnje i svega što negira građanski identitet Crne Gore i postojanje crnogorske nacije. Zaista, nije jasno čemu euforija i forsiranje velikosrpskog nacionalizma na svakom koraku, jer svjedoci smo da sve što je tako počelo završilo se najgorim porazom te ideje, posrnućem i poniženjem njenih promotera, uz nažalost ogromne ljudske žrtve i trajno narušen građanski mir.

Stefan Ćulafić, odbornik u Skupštini opštine Glavnog grada

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član