Čestitka predsjednika Đukanovića SPD-u Njemačke i Olafu Šolcu

Predsjednik Demokratske partije socijalista Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku Socijaldemokratskoj partiji Njemačke i njihovom kandidatu za kancelara Olafu Šolcu povodom pobjede na saveznim izborima:

“U ime Demokratske partije socijalista Crne Gore, i u svoje ime, upućujem Vam najsrdačnije čestitke povodom značajne pobjede Socijaldemokrata Njemačke na saveznim izborima koji su održani u nedjelju, 26. septembra 2021.

Rast podrške biračke javnosti dokaz je velikog povjerenja u politike koje se bore za fer, slobodna i održiva društva, a SPD je sa svojom tradicijom od preko 150 godina postojanja pokazao ne samo da je izvorište političkih vrijednosti koje su okrenute miru, razvoju i demokratiji, nego i partija koja nudi jasan izbor za budućnost i rješavanje izazova XXI vijeka.

Izborni rezultat potvrda je da su građani Njemačke u Vama prepoznali lidera kontinuiteta, koji ima viziju za rješavanje ekonomskih i društvenih zadataka, za jačanje stabilnosti i izgradnju prosperitetnog društva, kao i odlučnosti i znanja u traženju odgovora na nepoznanice na globalom planu.To je i priznanje za Vaše bogato iskustvo u saveznoj politici, i brojne uspjehe koje ste ostvarili na poziciji vicekancelara u prethodnom mandatu.

S posebnom zahvalnošću za dosadašnju podršku koristim priliku da izrazim očekivanja za posvećenost SPD politici proširenja EU i evropskoj integraciji regiona Zapadnog Balkana, koju je vaša partija na otvoren i transparentan način promovisala u kontinuitetu. Mi smatramo da je to od posebnog značaja ne samo za naš region, već i za stabilniju budućnost Evropske unije.

Uvjeren sam da će Vaša izborna pobjeda značiti ne samo podsticaj za dalji napredak Njemačke, i saniranje problema unutar EU, već i ohrabrenje za nastavak politike proširenja i što skoriju integraciju Crne Gore i cijelog Zapadnog Balkana u evropske strukture. Želim da Vas uvjerim da u tome možete računati na punu podršku Demokratske partije socijalista Crne Gore, bilateralno i u okviru porodice evropskih socijalista, uvažavajući naše snažno opredjeljenje za reforme i usvajanje evropskih vrijednosti.

Siguran sam da će takav odnos SPD-a i Njemačke, i u narednom periodu otvoriti nove prostore saradnje i dati snažan pečat jačanju tradicionalno prijateljskih odnosa naših partija i zemalja.”

Milo Đukanović, predsjednik Demokratske partije socijalista Crne Gore   

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član