Čavor: Zablude i manipulacije evropske poslanice, iza kojih se krije URA

U odbranu aktuelne vlasti – napadom na građansku opoziciju – stala je danas poslanica njemačkih Zelenih u Evropskom parlamentu Viola fon Kramon. Čak i donekle upućeni posmatrač političkih zbivanja odveć zna da je riječ o partiji koja već neko vrijeme ima dobru saradnju sa Građanskim pokretom URA, pa u ovom slučaju i nije naročito teško sabrati dva i dva, i doći do zaključka ko stoji iza tvita gospođe fon Kramon. Ipak, čudi da izvjestilac Evropskog parlamenta za Kosovo Viola Fon Kramon, dijeli stavove sa partijom koja je zelena samo na riječima, a ustvari prilično crna u pogledu svojih kalkulantskih saveza sa strankama koje isto to Kosovo ne priznaju. Isto tako čudi da je gospođa fon Kramon tako jako zabrinuta za Crnu Goru i kineski kredit, kada je zemlji iz koje dolazi, Saveznoj Republici Nemačkoj Kina najveći trgovinski partner, prema svim ekonomskim statistikama.

Iako manipulacije ovog tipa zgodno dođu režimskim medijima, za unutrašnju upotrebu i njihovu osnovnu djelatnost – odbranu režima, međunarodnoj zajednici je sve jasnije, sa kim ima posla. O tome govore i brojne kritike vezane za rad aktuelne vlasti, a odnedavno i otvoreno zgražavanje stavovima pojedinih njenih reprezenata. I u tome ni objave poslanika partnerskih stranaka, ni pompezne objave u režimskim medijima baš nimalo ne pomažu.

O otkupljivanju kredita već je sve rečeno – Evropska komisija jasno se i juče izjasnila šta misli o tome. I zato, pritisci koje pokušava napraviti URA, unaprijed su osuđeni na neuspjeh. Umjesto toga, ne koristite svoja poznanstva da bi dezinformisali i prepadali građane Crne Gore – već otplaćujte obaveze onako kako je to činila i prethodna Vlada. Taj kredit, uostalom, nije uzet iz sumnjivih razloga i “tajno i organizovano“, kao što je to uradila ova Vlada, već za infrastrukturni projekat vijeka u Crnoj Gori. Ali, šta o tome uopšte može znati neko za koga je kapitalni projekat – granični prelaz.

Branko Čavor, poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član