Čavor: Institucije pokazale snagu, oduprijećemo se politici destrukcije

Na današnjoj sjednici Odbora za bezbjednost dogovoreno je da se u ponedeljak 29.06. održi nova sjednica povodom aktuelnih dešavanja u Budvi i drugim opštinama. Sjednici će prisustvovati ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić i direktor Uprave policije Veselin Veljović.

Takođe, koristim priliku da pozovem sve partije, građane i ostale aktere, koje ovih dana dobro prepoznajemo u agresivnoj ulozi, na razum i smirivanje tenzija, dijalog i poštovanje institucija sistema.

Posebno su za svaku osudu napadi, uvrede, kamenovanje i etiketiranje pripadnika Uprave policije i njihovih porodica, koji posao obavljaju časno, savjesno, profesionalno i reaguju srazmjerno napadima kojima su izloženi od strane učesnika protesta.

U ovakvim napadima prednjače predstavnici Demokratskog fronta i Demokrata koji isturaju ispred sebe  građane, najbliže članove svojih porodica manipulišu njima izlažući ih opasnosti a sve zbog ličnih političkih i finansijskih interesa.

Sve ovo što se događa ovih dana, ne predstavlja ništa novo, već je nastavak u produženom trajanju događaja koji su počeli još 2015. godine ispred Skupštine a kulminirali pokušajem državnog udara uoči parlamentarnih izbora naredne godine, u koji su bili uključeni i tadašnji i današnji partneri – nacionalističke strukture iz Srbije i drugih država.

Država je tada kao i ovih dana pokazala snagu i odlučnost da štiti državne interese, suverenitet i građansko društvo, mir i bezbjednost svih građana i njihove imovine. Tako će biti i u svim eventualnim budućim nasrtajima na ono što su interesi naše države. Zato što je današnja Crna Gora zrelo demokratsko društvo izgrađenih institucija, članica NATO-a i prva sljedeća država članica EU.

Ipak, najbolji i najprecizniji odgovor će dobiti od najmeritornijih – od građana na izborima 30. avgusta kada će ovakva politika destrukcije biti još jednom, ovog puta zauvijek, poražena.

Branko Čavor, predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član