Cankar: Institucionalni teror i nipodaštavanje građana prekinuti vanrednim izborima

Jasno je da trenutnim stanjem u državi niko nije zadovoljan, ni politički subjekti, a ni građani Crne Gore, zbog čega su neizbježni vanredni parlamentarni izbori uslovljeni sveopštim nezadovoljstvom i svakodnevnim produbljivanjem političke, društvene i ekonomske krize.

Vlada, koja se služi spinovanjima i klevetama zbog diskreditacije političkih neistomišljenika, ne birajući sredstva što je vid eklatantnog populizma, ne zaslužuje da opstane. Ne zaboravlja ni građane drugačijeg političkog opredjeljenja i sve svaljuje na leđa građana koji iskazuju nezadovoljstvo protiv institucionalnog terora i protiv nipodaštavanja.

Najavljena nova rekonstrukcija Vlade, nova ekspertiza, bila bi pogubna, jer ovaj nakaradni pokušaj vođenja države razotkrio je “eksperte” i objelodanio njihovu nesposobnost, neznavenost i neumijeće.

Dodatno zabrinjava činjenica da se težnje da se Crna Gora uvede u neki Srbiji nedosanjan ,,svet’’ u međunarodnim krugovima ne shvataju dovoljno ozbiljno, uprkos jasnim dokazima u vidu nedvosmisleno preduzetih aktivnosti koje ugrožavaju građanski sklad.

Veoma opasna politika zvaničnog Beograda vezuje se za neke mitove i anhrone ideologije koje su davno poražene, najviše istinom da su svoj narod žrtvovale za svoje velikodržavne projekte i ideje.

Pokušaj da se ospori pravo na identitet i da se obezbijedi trijumf iskrivljenih nauma pojedinih političkih nomenklatura ne može biti ostvaren, s obzirom na to da sve velikodržavne ideje na Balkanu, u najvećem dijelu, biće poražene ulaskom Crne Gore u Evropsku uniju.

Jasno je da sva dešavanja koja pogađaju Crnu Goru imaju za cilj usporavanje tog procesa koji bi zasigurno dodatno osigurao stabilnost regiona i mogućnost njegovog perspektivnijeg razvoja.

Iz sagledavanja ove šire slike trenutno poražavajućeg stanja na društveno-političkoj sceni, proizilazi zaključak da jedino izvjesno rješenje bilo bi priznanje realnosti vremena u kojem živimo – da (na)učimo da poštujemo različitosti i da intencije budu da se osnažuju prijateljski odnosi svih u regionu zarad kreiranja budućnosti generacija koje tek dolaze.

Anton Cankar, potpredsjednik Savjeta mladih DPS Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član