Burić: Hrabre sebe, a vrijeđaju zdrav razum građana

Poučen ranijim iskustvom i debaklom koji je doživio u kampanji za četiri opštine kada je zasmijavao narod diljem Crne Gore, pokušavajući da ih sa Cetinja hipnotiše, ne bi li nekako povjerovali u njegove obmane, u ovoj kampanji Aleksa Bečić  je promijenio taktiku: sada svojim populističkim marketingom i plaćenim oglasima hrabri sebe, a ujedno vrijeđa zdrav razum građana Crne Gore.

Iz Ulcinja je pokušao vikom i drekom da ubijedi glasače u svoju čistotu, iskrenost i konkretne rezultate. Ne čudi nas da o sebi ima  najbolje mišljenje, to je nebrojano puta do sada, bizarnom propagandom dokazivao. Ipak, kad smo kod čistote i moralnih vrijednosti, lijepo je što Bečić sebe vidi kao moralnog apostola, ali nadamo se da će mu neko reći da je ipak u teškoj zabludi. Ne znamo na šta je konkretno mislio kada je govorio o svom moralu,  da li možda na ono kada je izvršio političko oceubistvo i pokupio preko sto hiljada eura kapitala koji je SNP u njega uložio? Ili možda na ono kada je vezao kravatu i pokupio ” preletače” koji ne samo da su mijenjali stranke, po nekad i dvije godišnje, nego su za dan od Crnogoraca postajali Srbi i isto tako se odricali  srpskog državljanstva kada im je ono postalo teret?  Ili možda moralnom čistotom smatra ovo što je nasamario druge opozicione lidere iz takozvane građanske opozicije: forsirao besmisleni bojkot, a onda kad je vidio da je ovaj savez gubitnička opcija, brže bolje potražio način kako da ga rasturi.  Da li je možda mislio da je dobro i moralno ono kada je njegova družina  bolesnim, starim ljudima na izborima  u Mojkovcu upadala u dvorišta, u potrazi za kojim glasom više?!

U svojoj obmanjujućoj, a prije svega samohvalisajućoj kampanji,  kiti se Bećić i nekim konkretnim rezultatima. Nije nam jasno baš na šta misli, osim ako se u to ne računa to što su proglasili da je baš sin direktora njihove stranke najpovoljnija  ličnost za menadžera grada, ili da se kuma njihovog predsjednika Opštine najbolje razumije u kulturu? Možda na onu plejadu rođaka i prijatelja kojima su popunjavali funkcionerske pozicije u lokalnoj samoupravi… Možda u rezultate ubraja i one koalicije gdje svaka od sitnih stranaka koje se, uprkos međusobnim  vrijeđanjima i ponižavanjima, drže zajedno tako što jedna drugu ucjenjuju. Tako, na primjer sada predsjednik opštine iz stranke “demagoga” ne smije ni da pita direktora vodovoda iz DF- a zašto je zimovao na račun građana i države, jer zna da ovi mogu da ga smijene sa te pozicije kad god požele?

Dakle, bilo bi bolje i za vas i za građane da prije nego što lansirate neki  slogan, razmislite da li vaša predstava o sebi ima dodira sa realnošću. U suprotnom ni plaćeni oglasi, ni zakupljene strane, ni promocije na društvenim mrežama vas neće spasiti od debakla, još težeg  i bolnijeg od onog koji ste doživjeli prije dva mjeseca.
 
Marko Burić, Opštinski odbor Demokratske partije socijalista Nikšić

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član