Bošković: Vučić i srpski mediji da ne manipulišu namjerno sadržajem Rezolucije

Aleksandar Vučić nikako da shvati da je Crna Gora nezavisna država i da odluke donosi u interesu svojih građana i države, a ne da bi bilo kome drugom naštetila.

Pošto je gotovo nemoguće da predsjednik susjedne države nije vidio u cjelosti tekst Rezolucije o genocidu u Srebrenici koju je usvojila Skupština Crne Gore, očigledno namjerno, a njegovi tabloidi ga u tome precizno slijede, prenebregava dio Rezolucije koji eksplicitno govori o tome da se genocid ne može pripisati ni jednom narodu u cjelosti, već isključivo pojedincima koji su ga počinili. Predsjednik Srbije treba da zna da država Crna Gora bezrezervno stoji uz sve svoje građane, bez obzira na njihovo nacionalno, vjersko ili bilo koje drugo opredjeljenje i da nema potrebe da ih ovako patetično “hrabri“ predsjednik bilo koje druge države. Jasno je da su mu ove svakodnevne jadikovke potrebne za unutrašnju upotrebu i novi ciklus teza o “ugroženosti Srba“ i neophodnosti njihove odbrane, koju će naravno on sprovesti, ali predsjednik Srbije mora uvijek imati na umu da ni on, ni bilo ko drugi izvan Crne Gore, nema pravo uticati na odluke najviših državnih crnogorskih institucija.

Kao što je namjerno prenebregao cjeloviti tekst Rezolucije o genocidu u Srebrenici, tako Aleksandar Vučić namjerno prenebregava da je Srbija, država čiji je predsjednik, još 2010. godine usvojila Deklaraciju o osudi zločina u Srebrenici, u kojoj se doslovce poziva na hašku presudu i „osuđuje se zločin na način utvrđen presudom Međunarodnog suda pravde u Hagu“. Dakle, ono što je sama Srbija već učinila prije 11 godina, osuđujući genocid u Srebrenici, Vučić bi danas da zabrani Crnoj Gori. 

Rezolucija o genocidu u Srebrenici usvojena je iznad dvotrećinskom većinom glasova u crnogorskom Parlamentu, čime su poslanici pokazali da je građanski i evropski duh Crne Gore neuništiv, uprkos suludoj ideji “srpskog sveta“, eksponentima predsjednika Vučića u Crnoj Gori i lavini laži da je Rezolucijom jedan narod označen kao genocidan.

Predrag Bošković, član Predsjedništva i poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član