Bošković: Ne nasijedati na opstrukcije (ne)obaviještenog Krstovića

Ne dešava se prvi put da se neka grupa građana okupi oko određene inicijative i da kroz komunikaciju sa predstavnicima Glavnog grada naprave dogovor po pitanju rješavanja potencijalnih problema, a da se nakon toga jave neke druge grupe ili pojedinci, obično anonimni, koji žele da sabotiraju prvobitni dogovor.

Takav slučaj smo imali i na Zlatici, ali sada imamo i potpisnika opstrukcije – odbornika Demokrata Janka Krstovića koji je pozvao predstavnike Glavnog grada da razgovaraju sa mještanima Zlatice povodom rješavanja problema priključaka saobraćajnica na magistralu, sa kojima je uprava grada već razgovarala.

Ne zbog njega, koliko zbog građana Zlatice, želim da podsjetim da su građani uputili inicijativu Glavnom gradu za rješavanje, između ostalog, priključenja na magistralu iza kružnog toka, uklanjanja viška materijala koji je zbog gradnje autoputa lagerovan u našem naselju i drugih. Tada su predstavnici Glavnog grada pokazali puno razumijevanje za ta pitanja i preuzeli su obavezu da njihove inicijative realizuju u skladu sa propisima i procedurom koja zahtijeva određeno vrijeme. Podsjećam i na to da su građani Zlatice bili jako zadovoljni, kako tada, tako i danas, zbog činjenice da će se ta pitanja riješiti, ali politička konkurencija i sada pokušava da radi ono što najbolje zna, da muti i vara.

Iako pojedinim građanima ne možemo zamjeriti ako nijesu detaljno informisati o tome šta su bili prethodni dogovori građana sa predstavnicima Glavnog grada, onda bi svakako odbornik morao da prati i da zna da su sva pitanja koja on problematizuje, zapravo dogovorena i u postupku rješavanja.

Koliko je odbornik Krstović upućen, ne bi me iznenadilo da inicira gradnju obilaznice oko Golubovaca koja je davno izgrađena ili možda gradnju autoputa od Podgorice do Kolašina.

Glavni grad će, kao što je to i do sada činio, uvijek biti otvoren za razgovor sa svim građanima i temeljno pristupati rješavanju svih izazova, za razliku od onih koji anonimno ili sa političkim potpisima pokušavaju politizovati sve teme i gurati politiku tamo gdje joj nije mjesto.  

Slobodan Bošković, odbornik u Skupštini Glavnog grada 

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član