Bošković: Na sudu ću dokazati da nijesam prekršio niti jedan član Zakona o sprječavanju korupcije

Povodom teksta na portalu Vijesti: ,,Bošković nije smio da primi desetine hiljada eura iz rukometnih organizacija”, napominjem da je ASK još 2017. godine donio odluku da nijesam u konfliktu interesa po ovom pitanju.

Takođe, napominjem da sam uredno učestvovao u procesu koji ASK vodi protiv mene u ovom slučaju gdje sam istakao da nijesam zapošljen niti u EHF-u niti u IHF-u te da smatram da nijesam prekršio nijedan član Zakona o sprječavanju korupcije što ću na sudu, vjerujem dokazati.

Ističem da je EHF uputio zvanični dopis ASK-u ovim povodom koji vam dostavljam u prilogu a koji ću priložiti i u sudskom postupku u kojem se vidi da shodno članu 9 istog Zakona (Javni funkcioner može da se bavi naučnom, nastavnom, kulturnom, umjetničkom i sportskom djelatnošću i da stiče prihode od autorskih, patentnih i sličnih prava, intelektualne i industrijske svojine, ako zakonom nije drukčije propisano.) da su naknade primane bavljenjem sportskih djelatnosti kao što član 9. Zakona propisuje.

U svakom slučaju, da sam bilo šta htio skrivati ne bih uredno svake godine prijavljivao ove prihode i uredno na njih plaćao porez državi shodno odluci ASK-a iz 2017. godine.

Na kraju da zaključim, završetkom ovog pravnog procesa, kakva god da bude odluka, odnijeću se prema njima sa poštovanjem kao i svaki put do sada.

Predrag Bošković, član Predsjedništva DPS-a i poslanik u Skupštini Crne Gore   

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član