Bošković: Gospodine Vukšiću, uzalud igrate duplu igru sa ruskim nalogodavcima, nećete ostati direktor ANB-a

Direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost, čovjek koji je nezapamćeno srozao ugled ove ustanove i njenim rastakanjem direktno ugrozio bezbjednost svih građana Crne Gore, ovih dana bavi se svim i svačim, osim onim što bi trebalo da mu bude prioritetno – zaštitom nacionalne bezbjednosti države kojoj služi.

Tako je, nakon manekenskog gostovanja na režimskom tabloidu Vijesti, danas u ime Agencije potpisao saopštenje za javnost koje više podsjeća na oglašavanje neke političke partije nego li ključnog državnog organa koji se bavi pitanjem bezbjednosti.

Ipak, da razjasnimo neke činjenice.

Gospodine Vukšiću, pošto se držite procedura, obavijestite crnogorsku javnost u koliko časova ste dobili mejl kojim se prijeti dizanjem u vazduh tržnog centra TQ Plaza, a u koliko ste ga proslijedili Upravi policije, i objasnite zbog čega ste ga poslali tek nakon 15 sati čime ste direktno ugrozili život stanovnika Budve.

Takođe, pošto se držite procedura, kako je moguće da nijeste registrovali ulazak Podznjakova u Crnu Goru, koji se šetao po našoj državi i javno objavljivao fotografije a da Vi nijeste ni znali da je tu, nego je o tome domaću javnost morao da obavijesti inostrani novinar koji ga je locirao, čak iz Kanade?

Dalje, saopštite crnogorskoj javnosti, da li se osjećate odgovornim što građani žive u strahu zbog mogućih terorističkih napada, i što su mete škole u kojima uče naša djeca, a Vi ste sa kompletnim timom nesposobni da se izborite sa jednim VPN-om i lažnom mailom adresom.

I na kraju, gospodine Vukšiću, Vama lično: Sve što radite posljednjih sedmica sa ciljem da i nakon formiranja nove Vlade ostanete direktor ANB-a, a što je takođe izuzetno povezano i sa aktuelnim slučajem Podznjakov, Vam je uzaludno. Jeftini trikovi kojim se služite, manipulacije i dupla igra koju igrate sa ruskim nalogodavcima kako biste se predstavili kao pouzdan saveznik zapadnim partnerima je uzaludna. Vama mjesta, nakon skorašnjih promjena, neće biti ni u jednoj državnoj ustanovi.

Predrag Bošković, član Predsjedništva i poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član