Bošković: Amateri iz “ekspertske” Vlade još jednom se iskompromitovali

Nastavak neodgovornog ponašanja premijera Krivokapića koji, kada nešto zabrlja, odgovornost svaljuje na ministre, danas je dobila novu dimenziju. U nimalo diplomatskom, servilnom i tužnom pravdanju ruskim medijima, Krivokapićev ministar vanjskih poslova poručio je kako sankcije Crne Gore ka Ruskoj Federaciji jesu proevropske, ali ne i antiruske.

Od svih izgovora, koji polako postaju ključni metod funkcionisanja vlade, ovaj je jedan od dosad antologijskih.

Nije ipak ministar Radulović naročito kriv što još jednom djeluje kao loš komičar. U to ga je uvalilo još jedno od neispunjenih gromoglasnih obećanja njegovog premijera da će sankcije Rusiji biti ukinute – valjda dato ishitreno, u želji da se dodvori centrima moći koji su ga i doveli na vlast.

Od Krivokapićevih obećanja, ali i “riješenosti” pojedinih političkih lidera vladajuće većine, koji su donedavno neprestano ponavljali da će ukinuti sankcije Ruskoj Federaciji, ostadoše nemušta opravdanja ruskim medijima. Time je, ujedno, još jednom potvrđena i dalekovidost i ispravnost odluke Vlade Crne Gore koju je predvodila Demokratska partija socijalista.

Neiskusni, nestručni i nesviknuti na moderne političke tokove, amateri iz “ekspertske” vlade ovim su još jednom iskompromitovali sami sebe – kao i uvijek, onako kako ih ni najveći oponenti ne bi mogli iskompromitovati. Kršeći svako moguće obećanje, pokazujući neznanje zabrinjavajuće i za brucoški uzrast, krijući od građana suštinske odluke i ne shvatajući da su najveći neprijatelji samima sebi, “eksperti” će brzo shvatiti da je njihova Vlada kratkog vijeka. A proruskom dijelu vladajuće većine ostaće utjeha – sankcije su “proevropske”, a ne “antiruske”.

Predrag Bošković, član Predsjedništva i poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član