Boljević: Da li su Abazovićeve „zaplijenjene“ cigarete zapravo legalne, a pokradene?

Uz informacije o postojanju dokaza u umiješanost djelova propale vlasti u šverc cigareta, zbog čega se po svoj prilici steže obruč oko Dritana Abazovića i dijela njegovih funkcionera, jednako je zanimljivo to da je, zapravo, posrijedi još jedno krajnje ozbiljno potencijalno krivično djelo.

Naime, sve je više indicija koje ukazuju kako je riječ o krađi cigareta, koje su legalno ušle i skadištene u našoj državi, a i ta će tema po svemu sudeći tek doći na red.

Glumeći borce protiv šverca, pojedini kadrovi vlasti ne samo da su sami bili umiješani u sve, već su uspostavili matricu po kojoj su zapljenjivali robu koju su vlasnici legalno posjedovali, a potom je sa svojim “biznis“ partnerima preprodavali – istovremeno dezinformišući javnost da je ona spaljivana.

U toj priči postoji i još jedan, u najmanju ruku, diskutabilan momenat – a to je plan da vlasnici cigareta dodatno uzmu i novac iz državnog budžeta. Jer, oni se ni u jednom momentu nijesu pobunili zbog toga što im se oduzimaju legalno stečene cigarete – znajući da će svoje obeštećenje dobiti kroz tužbe.

Na taj način, realizovan je pokušaj da se država pokrade dva puta – a svemu tome služe sve providniji spinovi i manipulacije koje svakodnevno i bezuspješno pokušava plasirati brat Abaz.

Koliko je bilo “skrenutih kamiona“, a koliko tek Miloševića i gdje je završavao profit od tog duboko nezakonitog postupanja – tek će crnogorska javnost imati prilike da se uvjeri.

Arsenije Boljević, član Izvršnog odbora DPS Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član