Bojanić-Lalović: Naš prioritet biće ulaganje u savremeno obrazovanje, stvorićemo zakonski okvir za zaustavljanje nasilja u školama

Zoja Bojanić – Lalović, kandidatkinja za poslanicu na listi “Zajedno! Za budućnost koja ti pripada – Danijel Živković”, predstavila je programske ciljeve ove liste koji se odnose na prosvjetu i obrazovanje. Ona je kazala da će koalicija DPS – SD – LP – DUA prije svega krenuti sa ulaganjem u obrazovanje i nauku zato što je to najbolja investicija u budućnost naše države.

“Reforma podrazumijeva i prilagođavanje procesa nastave savremenim trendovima, a to znači i reforma nastavnog plana i programa. Zatim, aktuelizacija nekih metoda aktivne nastave koje traže savremeni trendovi. Sa druge strane gledaćemo da u fokusu, prije svega, bude učenik. Škola bez nasilja jeste naš cilj. Kreiranje jednog nesigurnog ambijenta, u kojem se izgubilo povjerenje svih važnih učesnika u obrazovno – vaspitnom procesu čini se da je rezultat ne samo aktuelnog političkog momenta, već i nedostatka adekvatnih zakonskih okvira. Zato će u narednom periodu, odnosno u trenutku kada mi budemo uzeli vlast, prioritet biti upravo kvalitetan zakonski okvir, kako bismo unutar njega kreirali jedan kvalitetan obrazovni kontekst”, saopštila je Bojanić Lalović.

Zoja Bojanić – Lalović, je podsjetila na prethodni period, koji je bio obilježen revanšizmom i nazadovanjem, zaustavljanjem reformi u prosvjeti i obrazovanju.

“Protekle dvije i po godine svjedočili smo prvo revanšizmu, kroz onoliko otpuštanja direktora i pomoćnika direktora. Nakon toga je nastupio populizam ili možda ono što je najteže u obrazovanju – jedna stagnacija nedešavanje, zaustavljanje reforme, zaustavljanje svih onih procesa koje smo započeli u trenutku kada smo i sami prepoznali da nešto treba u obrazovanju unaprijediti”, poručila je na predstavljanju izbornog programa Zoja Bojanić – Lalović, kandidatnika za poslanicu liste “Zajedno! Za budućnost koja ti pripada – Danijel Živković”.

Zoja Bojanić – Lalović, kandidatkinja za poslanicu liste “Zajedno! Za budućnost koja ti pripada – Danijel Živković”

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član