Bogdanović za agenciju Beta: Fotografija Đukanovića sa škaljarcima loš pokušaj manipulacije

Generalni sekretar Demokratske partije socijalista (DPS) Aleksandar Bogdanović ocijenio je da je pokazivanje fotografije od strane premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića na kojoj je, kako je ustvrdio, predsjednik Crne Gore Milo Đukanović sa članovima kriminalnog škaljarskog klana loš pokušaj manipulacije.

“Pokušaji manipulisanja javnošću svakodnevni su Abazovićev manir, vidjeli smo, recimo, juče kako je, želeći da “odgovori“ na to što postoje sumnje da je u kontaktu sa jednim od kriminalnih klanova, pokazao fotografiju predsjednika Đukanovića, koja je navodno trebala da upućuje na njegove “relacije“ sa tom grupom”, rekao je Bogdanović za agenciju Beta.

On je dodao da je to bio loš pokušaj manipulacije jer je fotografija nastala 1996. godine.

“U to doba kada su ti ljudi očito bili jedva punoljetni, nekih dvadesetak godina prije prvog pomena kriminalnih klanova, pri čemu se jasno vidi da su oni za različitim stolom u odnosu na Đukanovićev. Kako se ispostavilo – u pitanju je bila grupa mladića koji su izrazili želju da se fotografišu sa tadašnjim premijerom republike”, rekao je Bogdanović.

Predsjednik Vlade Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović juče je na sjednici Odbora za bezbjednost i odbranu pokazao fotografiju na kojoj, je kako tvrdi, predsjednik Crne Gore i Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović s pripadnicima “škaljarskog kriminalnog klana”.

“Reći ću vam imena i prezimena: Ovo (s Đukanovićem) je Zoran Mrvaljević zvani “Mrva“ i drugi gospodin koji nije među živima. Sačekajte foto-sešn. Znajte da ima popa i nad popom”, rekao je Abazović.

Bogdanović je dodao da se, kao i uvijek sa Abazovićevim spinovima, njemu sve vratilo kao bumerang.

“Jer, sada je ključno pitanje odakle njemu ta fotografija. Od Đukanovića sigurno nije, pa je samo dodatno na sebe navukao sumnju da zaista ima komunikaciju sa jednim od klanova čiji su ga članovi nebrojeno puta hvalili na SKY aplikaciji, aludirajući na to da on čini njihov položaj povoljnijim”, kazao je Bogdanović.

On je ocijenio da je u Crnoj Gori na snazi već dvije godine potpuno urušavanje sistema, koje bi moglo imati dalekosežne negativne posljedice.

“Danas imamo situaciju u kojoj odlazeći premijer Abazović, koji je već dva mjeseca bez legitimiteta, uzurpira funkciju, a kako na vidjelo počinju izlaziti afere njegovih funkcionera, koje bi mogle voditi i do njega, on nekontrolisano smjenjuje svakoga ko se želi baviti tim pitanjima”, ocijenio je on.

“Postoji samo jedan izlaz iz sadašnje situacije a to su vanredni izbori. Sve drugo je dodatno mrcvarenje, i građana i sistema. Crna Gora već dvije godine debelo ispašta i vrijeme je da se to završi”, kazao je on.

On je kazao da vjeruje da će inicijativa za skraćenje mandata parlamentu ipak dobiti podršku parlamenta i dodao da mandat za sastav nove vlade nije mogao biti povjeren poslaniku i bivšem diplomati Miodragu Lekiću jer je to protivno Ustavu.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović najavio je mogućnost da će ponoviti predlog o skraćenju mandata parlamentu i nakon toga što nedavno skupštinska većina nije njegov predlog uvrstila u dnevni red.

Đukanović je odbio da prihvati da bivši diplomata Miodrag Lekić bude mandatar, a Skupštini je dostavio predlog da se skrati mandat poslanicima. Abazovićevoj Vladi je izglasano nepovjerenje 19. avgusta.

Bogdanović je kazao i da očekuje dobar rezultat na lokalnim izborima koji se održavaju 23. oktobra u Podgorici i još 13 opština.

“Naročito ako govorimo o ključnim, najvećim gradovima, kao što su Podgorica, Bar ili Bijelo Polje. U svim tim sredinama se radilo odgovorno, tako da su rezultati najbolja preporuka uoči izbora. To se ne bi moglo reći za naše oponente, koji su potpuno unazadili sredine u kojima su vršili lokalnu vlast”, kazao je on.

Aleksandar Bogdanović, generalni sekretar DPS Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član