Bogdanović: Saradnja između DPS i KP Kine rezultirala brojnim projektima

Generalni sekretar DPS-a Aleksandar Bogdanović učestvovao je na online međunarodnom Samitu Komunističke partije Kine i političkih partija širom svijeta, pod sloganom “Za dobrobit naroda: Odgovornost političkih partija“.

Samit je otvorio Nj.E. Si Đinping, generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Kine i predsjednik Narodne Republike Kine, ističući da je događaj prilika da se obilježi stogodišnjica od osnivanja Komunističke partije Kine, te da se zajedno sa međunarodnim partnerima sa svih meridijana napravi osvrt na istorijska dostignuća koje je kineski narod postigao.

Aleksandar Bogdanović uputio je video poruku Samitu u kojoj je istakao da je Samit izraz spremnosti političkih partija da svestranom saradnjom i dijalogom, na osnovu međusobnog poštovanja i uzajamne koristi realizuju zajednički razvoj i prosperitet, ohrabrujući dijalog i integraciju među različitim civilizacijama.

Osvrćući se na svestranu saradnju između Crne Gore i Kine, koja za rezultat ima brojne projekte, Bogdanović je posebno pozdravio i saradnju dviju partija koje su dale presudan pečat odnosima dviju zemalja.

Događaj je preko video linka okupio preko 500 visokih zvaničnika, predstavnika i delegata političkih partija i organizacija iz 160 zemalja.

Demokratska partija socijalista Crne Gore 

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član