Bogdanović sa Piculom: Važno da se popis sprovede na način da rezultati budu prihvaćeni od ukupne javnosti

Generalni sekretar DPS Aleksandar Bogdanović tokom Kongresa evropskih socijalista se sastao sa Toninom Piculom, izvjestiocem Evropskog parlamenta za Crnu Goru.

Tokom sastanka razmijenjena su mišljenja o aktuelnim procesima u zemlji i regionu, sa posebnim osvrtom na Izvještaj o napretku, novoj Vladi i popisu stanovništva.

Aleksandar Bogdanović je upoznao da ideološki raspon učesnika okupljenih u vladajućoj strukturi zahtijeva ozbiljan napor i kompromise kako bi se Vlada održala, te da je u takvom kontekstu, upitna dalja integracija Crne Gore u EU. Istakao je da je popis laka meta dezinformacija, manipulacija, prljavih kampanja određenih struktura i medija, koji dovode u pitanje relevantnost njegovih rezultata, te da Demokratska partija socijalista neće pristati na proces bez ispunjavanja traženih uslova. U tom pravcu, Bogdanović je zahvalio izvjestiocu Piculi na podršci da se popis održi u transparentnom i inkluzivnom procesu.

Tonino Picula je ponovio ocjene iz Izvještaja o napretku, da je Crna Gora propustila prilike za napredak u evropskim integracijama uglavnom jer se podrška članstvu političkih aktera često zadržavala na samo formalnim deklaracijama. Ukazao je da se popis stanovništva ne bi smio koristiti za dodatnu polarizaciju društva, i dodao da očekuje da se proces sprovede na kvalitetan, sveobuhvatan, otvoren i transparentan način, te da u njemu budu uključeni svi akteri društva kako bi konačni podaci bili prihvaćeni od ukupne javnosti.

Demokratska partija socijalista Crne Gore

   

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član