Bogdanović – Plugčijeva: Crnoj Gori potrebna stabilna proevropska, građanska i progresivna Vlada

Generalni sekretar DPS Aleksandar Bogdanović sastao se danas sa ambasadorkom Bugarske u Crnoj Gori Meglenom Plugčijevom.

U srdačnom i otvorenom razgovoru razmijenjeni su stavovi o aktuelnim dešavanjima i političkim okolnostima na unutrašnjem i međunarodnom planu i ocjenjeno da evropske i evroatlantske vrijednosti nemaju alternativu kada je u pitanju stabilizacija političkih prilika i dalji napredak Crne Gore.

Na sastanku je zaključeno da je Crnoj Gori potrebna stabilna proevropska, građanska i progresivna Vlada koja će posvećeno i bez odlaganja raditi na ispunjavanju zadataka kako bi Crna Gora postala prva sljedeća članica Evropske unije. U tom pravcu sagovornici su konstatovali da je Bugarska oduvijek snažno posvećena procesu evropskih integracija Crne Gore, kao glavnom putu ka postizanju održivog napretka za građane Crne Gore, ali i jačanju regionalne i evropske stabilnosti i bezbjednosti.

Aleksandar Bogdanović je podsjetio da je za Demokratsku partiju socijalista evropska agenda oduvijek bila ključni prioritet, kojem je ostala dosljedna i nakon parlamentarnih izbora 2020. pokazavši punu odgovornost i demokratski kapacitet da se i kao opoziciona partija bori za ispunjavanje ovog strateškog cilja. Bogdanović je naglasio da Crna Gora nema više vremena za eksperimentalne vlade, imajući u vidu da su aktuelna tehnička, ali i prethodna nanijele štetu nacionalnim interesima, te da je potrebna odgovorna politička Vlada, kao i da su vanredni parlamentarni izbori najrealnije rješenje za izlazak iz postojeće krize.

Osvrćući se na predstojeće lokalne izbore u 14 opština, uključujući i Glavni grad, Bogdanović je upoznao sa predizbornim aktivnostima i planom kampanje DPS-a koja će biti čista, otvorena i transparentna, zasnovana na argumentima, ostvarenim rezultatima i kvalitetnim kadrovskim rješenjima.

Ambasadorka Plugčijeva je pozdravila konstruktivan pristup DPS-a da ostane opredjeljen evropskom putu Crne Gore i istakla da je Bugarska u prethodnom periodu u Crnoj Gori organizovala i finansirala veliki broj projekata, a većina njih ima za cilj konkretne benefite za građane i podršku održivom regionalnom razvoju, zdravstvenom sistemu, ekologiji, obrazovanju i kulturi. Posebno je istakla da je Bugarska u posljednje 3 godine finansirala 8 uspješnih projekata najviše na sjeveru Crne Gore u iznosu od 340.000 eura.

Demokratska partija socijalista Crne Gore  

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član