Bogdanović: Odlazeća vlada radila za tuđe, a protiv državnih i nacionalnih interesa Crne Gore

Na juče održanoj Opštinskoj izbornoj konferenciji Demokratske partija socijalista u Mojkovcu generalni sekretar naše partije Aleksandar Bogdanović, između ostalog, govorio je i o sada već odlazećoj Vladi koja je formirana nakon 30. avgusta 2020. godine, za koju je rekao da je samo potvrdila ono što se iz DPS sugerisalo i govorilo punih 30 godina. Saopštio je da se mirnom tranzicijom vlasti, za koju kaže da je naš najveći kapital, pružila šansa i onima koji su se 30 godina borili da dođu na poziciju izvršne vlasti.

„Time smo pokazali da smo drugačiji od ostalih, da baštinimo demokratske vrijednosti, da pokazujemo izraz demokratske kulture i dostojanstva. Upravo tom mirnom tranzicijom vlasti smo pokušali ipak da dođemo do određene kohabitacije i pružimo šansu onima koji su nastupili nakon odlaska sa vlasti DPS-a i njenih tradicionalnih koalicionih partnera“, rekao je Bogdanović.

Generalni sekretar DPS je saopštio da je odlazeća Vlada potrošila svoje vrijeme zato što je radila u službi tuđih interesa, i okarakterisao je nedobronamjernom, licemjernom, te konstatovao da nije ostvarila niti jedan jedini rezultat u bilo kojoj sferi svog djelovanja.

„Obećali smo da će ta Vlada pasti, što je možda tada djelovalo nemoguće i na nivou fikcije u koju mnogi naši članovi i birači nijesu vjerovali onda kada smo govorili da ova i ovakva vlada ne može da opstane na takav način i da je neophodno da skratimo vrijemo propadanja države“, kazao je Bogdanović.

On ja zaključio da nije samo bitno što je ta vlada pala nego da je važno da sada pričamo o tome nakon samo 16 mjeseci djelovanja jedne ovako, kako je to ocijenio, pogubne vlade koja je radila protiv državnih i nacionalnih interesa.

Demokratska partija socijalista Crne Gore   

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član