Bogdanović: Nastavljamo sa reformama unutar DPS-a, pred nama su izbori za čelnike opštinskih i odbora Glavnog grada i Prijestonice

“Kako je to ranije i najavljeno, unutarstranački izbori u Demokratskoj partiji socijalista se nastavljaju. Nakon izbora predsjednika i potpredsjednika partije, pred nama su izbori za čelnike opštinskih i odbora Glavnog grada i Prijestonice. Potom nas očekuju opštinske izborne konferencije, Kongres Savjeta mladih, a na kraju i veliki partijski Kongres, na kojem ćemo izabrati novi Glavni odbor, pri čemu ćemo odlučivati i o novom Statutu i Programu partije”, poručio je Aleksandar Bogdanović, generalni sekretar DPS Crne Gore.

Kazao je da, kada je riječ o nastavku reforme na lokalnom nivou, najprije se očekuje izbor predsjednika odbora i tom prilikom pozvao sve koji vjeruju da bi mogli predvoditi Demokratsku partiju socijalista na lokalnom nivou, koji imaju ideje i koji sebe vide kao dio reformskih procesa – da se kandiduju.

“Kandidature za predsjednike mogu se podnositi do 15. marta. Pravo da budu kandidovani imaju svi oni koji su u kontinuitetu članovi stranke tokom posljednje tri godine, koji imaju prebivalište na području opštine za koju su kandidovani, ali i iza kojih stoji podrška članstva. U slučaju Podgorice i Nikšića, kandidata mora podržati najmanje tri odsto evidentiranih članova iz tih gradova, a na Cetinju i u ostalim opštinama najmanje pet odsto”, pojasnio je Bogdanović.

Istakao je da, kao i u slučaju sa nedavno završenim unutarstranačkim izborima na državnom nivou, nakon potvrđivanja kandidatura slijedi kampanja, tokom koje će svi pretendenti na mjesto predsjednika obilaziti mjesne odbore i predstaviti svoje vizije i programe.

“Sami izbori, održaće se na sljedeci način: 6. aprila sprovešće se glasanje za izbor predsjednika opštinskih odbora u sjevernoj regiji, 7. aprila slijede izbori za predsjednike opštinskih odbora u južnoj regiji i 13. aprila za izbor rukovodstva u centralnoj regiji. Izbori se neće održati u Baru, Petnjici, Plavu i Šavniku, zbog ostvarenih dobrih izbornih rezultata, a Glavni odbor će, na predlog Predsjedništva, utvrditi termin neposrednih izbora u ovim opštinskim organizacijama”, rekao je generalni sekretar DPS-a.

On je takođe i objasnio kako je moguće provjeriti ko će sve imati pravo glasa na ovim izborima.

“Pravo glasa imaće svi članovi iz evidencije opštinskih odbora. Načini na koje će članovi moći da provjere imaju li pravo glasa detaljnije su predstavljeni na internet stranicama Demokratske partije socijalista, a te su informacije dostupne i putem kontaktiranja matičnih opštinskih odbora”, objasnio je Bogdanović.

Na kraju on je najavio dalje aktivnosti koje se očekuju u DPS-u.

“Po održanim izborima, očekuje nas još niz aktivnosti – najprije ćemo imati opštinske izborne konferencije. I nakon svega toga, slijedi finalizacija reformskih procesa unutar stranke – i to organizacijom dva kongresa, čime ćemo dobiti dodatno osvježenu stranačku strukturu, nove partijske akte, a sve u cilju daljeg jačanja Demokratske partije socijalista. Jer, to što smo i dalje najjači politički subjekt u Crnoj Gori, ali i što vidimo da se naša konkurencija iz dana u dan osipa, ne znači da treba da se zaustavimo. Naprotiv. Reforme u Demokratskoj partiji socijalista sljedećih će sedmica i mjeseci dodatno dobiti na dinamici”, zaključio je Aleksandar Bogdanović.

Aleksandar Bogdanović, generalni sekretar DPS Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član