Bogdanović na međunarodnom online Samitu KP Kine: Kina jedan od najvažnijih spoljnopolitičkih i ekonomskih partnera naše zemlje

Generalni sekretar Demokratske partije socijalista Crne Gore Aleksandar Bogdanović učestvovao je danas na međunarodnom online Samitu koji je organizovala Komunistička partija Kine na temu “Jačanje dijaloga političkih partija i unapređenje odnosa NR Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope”.

U svom obraćanju on je izrazio zadovoljstvo što ima priliku da učestvuje na, kako je to istakao, značajnu temu unapređenja dijaloga političkih partija i promovisanja odnosa između Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope.

“Malo je partija koje imaju tako dugu tradiciju, a još manje onih koje se mogu pohvaliti kontinuiranim napretkom koji traje čitav vijek. Komunistička partija NR Kine je od svog osnivanja predvodila kineski narod kroz istrajnu borbu za očuvanje slobode i kroz bitke protiv siromaštva, pretvarajući staru Kinu u novu samouvjerenu državu, ojačanu godinama blistavih ekonomskih performansi i dostignuća koja su privukla pažnju ukupne svjetske javnosti”, rekao je Bogdanović.

Generalni sekretar DPS-a istakao je da Crna Gora s pažnjom prati impresivan razvoj Kine, i u svim planovima, posebnu pažnju pridaje prijateljstvu, i izuzetnoj saradnji sa Narodnom Republikom Kinom.

“Na bilateralnoj ravni, veoma smo zahvalni što je Kina duboko posvećena prijateljstvu i izuzetnoj svestranoj saradnji sa Crnom Gorom, jačajući tako odnos strateškog partnerstva, kao i zajednički razvoj dvije zemlje.

Na multilateralnom planu, aktivno učešće Crne Gore i saradnja kroz inicijative Pojas i put i Mehanizam 17+1, stvorile su istorijske šanse za razvoj naše države, ali ujedno daju doprinos i zajedničkom razvoju Kine, našeg regiona i Evrope. Vrijedni kapitalni projekti u oblasti saobraćajne infrastrukture, visokih tehnologija i energije, među kojima je i najveći infrastrukturni projekat u istoriji Crne Gore auto-put Bar – Boljare, učinili su prijateljsku Kinu jednim od najvažnijih spoljnopolitičkih i ekonomskih partnera naše zemlje”, poručio je Bogdanović.

On je sa posebnim zadovoljstvom istakao saradnju dvije partije koja je dala presudan pečat odnosima dvije zemlje, i omogućila važnu podršku povećanju obima ekonomske saradnje i daljem razvoju odnosa u brojnim drugim oblastima između naših država koje bez obzira na razlike u veličini i njihovoj geografskoj udaljenosti njeguju pobjednički duh i uzajamno povjerenje.

“Čvrsto vjerujem da je i današnji skup izraz spremnosti svih nas koji smo ovdje da međusobno učimo, dijelimo, pomognemo, sarađujemo i da na osnovu međusobnog poštovanja i uzajamne koristi realizujemo zajednički razvoj i damo doprinos za prosperitet naših društava, ohrabrujući dijalog i integraciju među različitim civilizacijama” zaključio je na kraju generalni sekretar DPS-a.

Bogdanović je u ime Demokratske partije socijalista bio jedini učesnik iz Crne Gore na Samitu koji je okupio brojne učesnike, lidere i predstavnike političkih partija iz svih država Centralne i Istočne Evrope.

Demokratska partija socijalista Crne Gore  

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član