Bogdanović – Miler: Austrija ne posustaje u podršci evropskim integracijama Crne Gore

Generalni sekretar Demokratske partije socijalista Aleksandar Bogdanović sastao se sa ambasadorom Austrije u Crnoj Gori Karlom Milerom.

Sagovornici su razmijenili stavove o aktuelnim aspektima društveno-političkog života u Crnoj Gori, posebno akcentirajući aktivnosti usmjerene na formiranje manjinske Vlade.

Demokratska partija socijalista, kako je istakao Bogdanović, ostaje snažno privržena procesu EU integracija za šta su neophodne kompetentne i funkcionalne institucije u Crnoj Gori, spremne da odgovorno i efikasno odgovore na potrebe reformskih procesa.  U tom pravcu, izrazio je očekivanje za skoro formiranje nove Vlade, kako bi Crna Gora izašla iz stanja blokiranih institucija i kako bi se prevazilazili dalji izazovi integracionih procesa koji su otežani u vanrednim vremenima kako na spoljnjem, tako i na unutrašnjem planu.

„Kao pojedinačno najjača stranka u Crnoj Gori DPS je dosljedan partner svih aktera koji podržavaju proevropsku politiku“, zaključio je generalni sekretar DPS-a i dodao da kao moderna evropska politička struktura DPS u kontinuitetu posvećuje pažnju izgradnji novih potencijala, što potvrđuje i proces unutarpartijske reforme, kao i rezultati lokalnih izbora koji su održani u prethodnom periodu, a u kojima je DPS zadržala pojedinačno najjači status.

Ambasador Miler je uz čestitke za uspješno sproveden proces unutarpartijske reforme, istakao da je Crnoj Gori potrebna pragmatična politika koja treba u fokus da stavi pitanja koja će dati novi zamajac procesu integracija i koja su značajna za sveukupni napredak crnogorskog društva i njegov evropski put. U tom smislu, dodao je da Austrija ostaje pouzdan partner Crne Gore kada je u pitanju podrška na putu ka njenom punopravnom članstvu u Evropsku uniju.

Demokratska partija socijalista Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član