Bogdanović – Medoks: DPS konstruktivan partner domaćim i međunarodnim akterima koji rade u interesu Crne Gore

Generalni sekretar DPS Aleksandar Bogdanović sastao se danas sa britanskom ambasadorkom u Crnoj Gori, Karen Medoks.

Tokom sastanka razmijenjeni su stavovi o aktuelnim procesima u Crnoj Gori i izazovima na međunarodnoj sceni koji zabrinjavaju i Zapadni Balkan i Evropu.

Aleksandar Bogdanović je upoznao sa aktivnostima DPS-a i pozicijama partije u okviru unutrašnjeg konteksta, kao i regionalnih i globalnih kretanja. U tom pravcu, istakao je da DPS ostaje snažno posvećena EU integracijama Crne Gore kao ključnom vanjsko-političkom prioritetu koji nema alternativu. Kada su u pitanju unutrašnji procesi, Bogdanović je podsjetio da se DPS u prethodnom periodu potvrdio kao državno odgovoran politički subjekt, pokazujući da je i iz opozicionih klupa moguće braniti evropske i građanske vrijednosti koje su u interesu Crne Gore.

“Priznavanje izbornih rezultata i mirna tranzicija vlasti, kao i podrška onim društvenim akterima koji su orijentisani ka evropskom putu Crne Gore potvrda su demokratskog kapaciteta i konstruktivne namjere DPS-a da radi u interesu građana Crne Gore”, zaključio je Aleksandar Bogdanović.

Generalni sekretar DPS-a je upoznao ambasadorku i sa procesom unutarpartijske reforme koja za rezultat ima nova organizaciona i kadrovska rješenja, kako bi u narednom periodu građanima pružili kvalitetnu i vjerodostojnu političku ponudu i obnovili povjerenje biračke javnosti prema politikama DPS-a.

Ambasadorka Medoks je pozdravila namjere i poziciju DPS-a da bude konstruktivan partner domaćim i međunarodnim akterima koji su okrenuti integracionim procesima u funkciji ispunjavanja strateških interesa Crne Gore i njenih građana. Ocjenjujući da je u Crnoj Gori primjetan proces evolucije kada su u pitanju politička svijest i demokratski procesi, istakla je spremnost Ujedinjenog Kraljevstva da nastavi da pruža podršku reforskim procesima Crne Gore na putu njenog daljeg napretka u okviru evropskih i evroatlantskih struktura.

Demokratska partija socijalista Crne Gore   

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član