Bogdanović: Leposavić nije dostojan funkcije ministra, pozivamo građane da masovno potpišu peticiju za njegovu smjenu

Demokratska partija socijalista i njeni koalicioni partneri neće odustati od već upućenog poziva premijeru Krivokapiću da smijeni ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića.

Stoga je naša partija, zajedno sa drugim partijama i svima sa kojima dijelimo zajedničke vrijednosti, uzela aktivno učešće u prikupljanju potpisa za peticiju kojom se traži Leposavićeva smjena.

Peticija s potpisima građana biće upućena premijeru Krivokapiću 12. aprila – na 28. godišnjicu masakra nad djecom u Srebrenici.

Na taj način, simbolično ćemo poslati poruku da u odnosu na genocid u Srebrenici ne smije biti nikakve relativizacije, da je riječ o najsvirepijem zvjerstvu u Evropi nakon Drugog svjetskog rata, i da građani Crne Gore osjećaju pijetet prema stradalima i saosjećaju s njihovim porodicama. Nećemo preći preko odbijanja aktuelne vlasti i njenih ministara da priznaju genocid u Srebrenici i da time nanose ozbiljnu štetu ugledu Crne Gore.

Stavovima koje je iznio u Skupštini Leposavić je samo potvrdio da je promoter zločinačke politike koja je i dovela do krvavog raspada Jugoslavije i genocida u Srebrenici, i da nije dostojan funkcije ministra pravde i ljudskih i manjinskih prava evropske Crne Gore.

Pozivamo građane da masovno daju svoj potpis i podršku ovoj peticiji i poručujemo da nećemo odustati sve dok ministar Leposavić ne bude smijenjen. To je najmanje što savremena građanska Crna Gora, koja je izabrala evropski i evroatlantski put treba da pokaže.

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član