Bogdanović – Jukić: Za prevazilaženje izazova potrebna snažna posvećenost demokratskim principima

Generalni sekretar DPS-a Aleksandar Bogdanović sastao se danas sa ambasadorom BiH u Crnoj Gori Branimirom Jukićem.

U srdačnom i prijateljskom razgovoru razmijenjena su mišljenja o aktuelnim političkim prilikama u regionu i ocijenjeno da izazovi sa kojima se suočavaju društva na Zapadnom Balkanu moraju da se pravazilaze snažnom posvećenošću svih političkih i društvenih aktera prema demokratskim principima.

Konstatovano je da se u regionu češće govori o ugroženoj stabilnosti, nego o napretku u integracijama, što mora biti znak upozorenja za sve koji žele stabilan i prosperitetan region.

Osvrćući se na destruktivno djelovanje aktuelne vlasti prema interesima Crne Gore, Bogdanović je istakao da Demokratska partija socijalista ostaje privržena ostvarivanju strateških ciljeva Crne Gore i daljem usvajanju evropskih vrijednosti, na kojima se temelje istorijska dostignuća moderne Crne Gore. 

Bogdanović je informisao o procesu unutarpartijske reforme i istakao da je on u završnoj fazi, kao i da se benefiti organizacionih i kadrovskih rješenja očekuju u narednom periodu, kroz kvalitetnu i vjerodostojnu političku ponudu prema građanima, koja treba da rezultira obnovom povjerenja prema politikama DPS-a.

Bogdanović je upoznao i sa aktivnostima kampanje za lokalne izbore u tri opštine i izrazio nadu da će pobjeda na ovim izborima biti vjetar u leđa većinskoj, građanskoj i evropskoj Crnoj Gori.

Ambasador Jukić je pozdravio napore koje je Demokratska partija socijalista ulagala u izgradnji multietničke i građanske Crne Gore. Izrazio je uvjerenje da će DPS i dalje biti važan akter demokratskog sazrijevanja crnogorskog društva i u tom pravcu ohrabrio proces unutarpartijske reforme u cilju daljeg jačanja političkog kapaciteta.

Demokratska partija socijalista Crne Gore 

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član