Bogdanović iz sjedišta UN: DPS imala ključnu ulogu u očuvanju mira i realizaciji brojnih dostignuća Crne Gore

Prvog dana Savjeta Socijalističke internacionale koji se održava u Ženevi u sjedištu Ujedinjenih nacija prisutnima se obratio generalni sekretar DPS Aleksandar Bogdanović.

Pred brojnim delegatima i predstavnicima političkih partija iz čitavog svijeta koje je Savjet okupio, Bogdanović je govorio na temu očuvanja mira i međunarodne bezbjednosti zasnovane na zajedničkim ciljevima i principima.

Ističući da su izazovi Crne Gore, Zapadnog Balkana i Evrope i dalje kompleksni kada su u pitanju mir i bezbjednost, Bogdanović je podsjetio na političke i društvene procese Crne Gore i regiona, u okviru kojih je DPS imala ključnu ulogu u očuvanju mira i realizaciji brojnih istorijskih dostignuća Crne Gore.

Bogdanović je ukazao da se i danas, kada je prošlo više od 20 godina od Balkanskih ratova, države regiona suočavaju sa prijetnjama nacionalizma, koje postaju još jače u uslovima globalnih izazova, kao što je aktuelna agresija Rusije na Ukrajnu. U tom pravcu izrazio je uvjerenje da Evropska unija prepoznaje te opasnosti i akcentovao značaj evropskih integracija Crne Gore i regiona.

Na kraju izlaganja generalni sekretar DPS istakao je da izgradnja jakih institucija, vladavina prava, dobra regionalna saradnja, uvažavanje i poštovanje različitosti i multietnički sklad, predstavljaju put ka uspješnom ispunjavanju obaveza integracionih agendi koje nemaju alternativu kada su u pitanju mir i bezbjednosti Crne Gore, Zapadnog Balkana i konačno Evrope.

U delegaciji DPS-a na Savjetu SI pored generalnog sekretara Bogdanovića učestvuju i član Predsjedništva i poslanik Andrija Nikolić i načelnica za međunarodnu saradnju Svetlana Vuković.

Demokratska partija socijalista Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član